Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δίνει τον λόγο στις ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις

30/09/2021
από

Στο πλαίσιο της ανοικτής διαβούλευσης της πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με θέμα: «Άρση διακρίσεων λόγω φύλου στο οικογενειακό δίκαιο, κατοχύρωση δικαιώματος πολιτικού γάμου για όλους και προσαρμογή της νομοθεσίας», θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του πολυχώρου “ΣΠΟΥΤΝΙΚ” (Κεραμεικού 46, Αθήνα).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συνέχιση και ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, με τη συμμετοχή όλων των ΛΟΑΤΚΙ+ Οργανώσεων που έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ θα μιλήσουν οι ευρωβουλευτές, Δημήτρης Παπαδημούλης (Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Πρόεδρος της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για την Ισότητα των Φύλων και τη Διαφορετικότητα, Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία), Κώστας Αρβανίτης (Μέλος της Επιτροπής LIBE για τις Πολιτικές Ελευθερίες, τη Δικαιοσύνη και τις Εσωτερικές Υποθέσεις και της Επιτροπής EMPL για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις) και η Κωνσταντίνα Παντελή (Μέλος της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Υπεύθυνη Επιτροπής Φύλου και Σεξουαλικότητας). Τον συντονισμό της συζήτησης έχει αναλάβει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος.

Λόγω περιορισμών στην παρακολούθηση εκδηλώσεων, θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός συμμετεχόντων διά ζώσης, θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής και μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας (Zoom).

Τη διαδικτυακή κάλυψη της εκδήλωσης έχει αναλάβει το left.gr , ενώ η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το Facebook (https://www.facebook.com/events/620540775778860/) και από το YouTube της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης και τη διαβούλευση έχουν αναλάβει η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του Τομέα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μέλος της Ευρωομάδας της Αριστεράς/The Left και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.




Δες και αυτό!