Η Björk επιστρέφει με νέο album

22/03/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Η επιστροφή της διάσημης Ισλανδής τραγουδίστριας στην δισκογραφία είναι πολύ κοντά, όπως έχουμε αρχίζει και διαβάζουμε σε διάφορα άρθρα το τελευταίο διάστημα.

Τέσσερα χρόνια μετά το Volta, η Bjork επιστρέφει με το 7ο προσωπικό της album, το οποίο θα έχει τίτλο Biophilia, μια ακόμη συνεργασία με τον στενό της συνεργάτη, τον σκηνοθέτη Μισέλ Γκοντρί.

Όπως λένε οι πληροφορίες, το Biophilia δεν θα είναι ένα απλό album, αλλά ένα ολοκληρωμένο multimedia project, το οποίο θα συνδυάζει μουσική, διαδικτυακές εφαρμογές, applications για έξυπνα τηλέφωνα και videos.

Σύμφωνα με το NME, το νέο album έχει εν μέρει ηχογραφηθεί σε ipad, έχοντας έτσι την σφραγίδα της επίσημης συνεργασίας με την Apple.

Ορισμένα από τα κομμάτια του album θα κάνουν την επίσημη πρώτη τους, κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ του Μάντσεστερ (30 Ιουνίου – 16 Ιουλίου).

Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του album, αν και ξέρουμε πως θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στην χρονιά.

Ένα μικρό δείγμα από το Biophilia μπορείτε να ακούσετε στο παρακάτω link, το οποίο περιλαμβάνεται στο application για ipad, Solar System. Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό, διαδραστικό βιβλίο που συνδυάζει εικόνα, ταινίες, animation, διαγράμματα, επιστημονικές πληροφορίες, σε 3D περιβάλλον. Για το περιεχόμενο έχουν συνεισφέρει οι NASA, ESA και JAXA, οι διαστημικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ιαπωνίας αντίστοιχα.

Πηγές: NME, Rolling Stone, Paste Magazine




Δες και αυτό!