Ακόμη ένα φάουλ του δικαστικού συστήματος στην υπόθεση δολοφονίας του Ζακ

21/09/2021

“Τρία χρόνια από το θάνατό του και το δικαστικό σύστημα ανθίσταται, αρνούμενο να αποδώσει ουσιαστική δικαιοσύνη…”

Την παράκαμψη της οικογένειας του Ζακ, κατά την ανάκριση όλων των αστυνομικών και του υπαλλήλου του ΕΚΑΒ που εμπλέκονται στην υπόθεση, καταγγέλλει η Αννυ Παπαρούσου, μία εκ των δικηγόρων της οικογένειας του Ζακ.

Όπως χαρακτηριστκά αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook, “η οικογένεια του θύματος παρακάμφθηκε για να κλείσει η περαιτέρω διερεύνηση ως προς τις ευθύνες των λοιπών παρευρισκομένων αστυνομικών και του υπαλλήλου του ΕΚΑΒ”.

Ολόκληρη η ανάρτηση

Τρία χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ και ο εμπαιγμός από την πλευρά του δικαστικού συστήματος συνεχίζεται.

Μετά από την απόρριψη της μήνυσης της οικογένειας κατά όλων των αστυνομικών και του υπαλλήλου του ΕΚΑΒ με ανυπόστατο νομικά σκεπτικό, ασκήσαμε προσφυγή κατά της απορριπτικής διάταξης.

Η προσφυγή έγινε δεκτή και η Εισαγγελέας Εφετών διέταξε την παραπομπή όλων και περαιτέρω ανάκριση.

Η ανάκριση παραδίδεται στον ίδιο ανακριτή που είχε κρίνει ότι οι λοιποί αστυνομικοί και ο υπάλληλος του ΕΚΑΒ δεν πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη.

Η οικογένεια του Ζακ δεν καλείται στην ανάκριση για να ασκήσει τα δικαιώματά της.
Αυτό σημαίνει ότι δε μας δόθηκε η δυνατότητα να υποβάλλουμε αίτηση εξαίρεσης στον ανακριτή που είχε ήδη κρίνει τη μη παραπομπή των λοιπών σε δίκη.

Η οικογένεια του θύματος παρακάμφθηκε για να κλείσει η περαιτέρω διερεύνηση ως προς τις ευθύνες των λοιπών παρευρισκομένων αστυνομικών και του υπαλλήλου του ΕΚΑΒ.

Κατόπιν πληροφοριών η υπόθεση παραπέμπεται στο δικαστικό συμβούλιο το οποίο καλείται να επικυρώσει τη γνώμη του ανακριτή ή να συνταχθεί με την άποψη της Εισαγγελέως Εφετών που δέχθηκε την προσφυγή μας και διέταξε τη διερεύνηση των ευθυνών των λοιπών.

Τρία χρόνια από το θάνατό του και το δικαστικό σύστημα ανθίσταται, αρνούμενο να αποδώσει ουσιαστική δικαιοσύνη, ακόμα και με στρεβλή κατηγορία (όχι ανθρωποκτονία ως όφειλε, αλλά θανατηφόρο σωματική βλάβη).

Τρία χρόνια ο Ζαχαρίας δολοφονημένος, τρία χρόνια η Δικαιοσύνη κρύβεται.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!