Σήμερα, αρκετές ελληνικές πόλεις θα απαιτήσουν δικαιοσύνη για τον Ζακ

21/09/2021

Σήμερα συμπληρώνονται τρία χρόνια από τότε που ο Ζακ, από τότε που η Zackie δολοφονήθηκε άγρια από ιδιοκτήτες και αστυνομικούς στην οδό Γλάδστωνος μπροστά σε δεκάδες συμπολίτες μας, που δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν την σφαγή και να αποτρέψουν τη βαρβαρότητα.

Την απάντηση σε όλο αυτό το μίσος δίνει ο κόσμος, αφού πορείες σε αρκετές πόλεις της χώρας έχουν προγραμματιστεί για σήμερα.

Αθήνα – “Τρία χρόνια χωρίς δικαιοσύνη”

Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 18:00 στη Γλάδστωνος, στο σημείο της δολοφονίας. Θα ακολουθήσει στις 19.00 πορεία στο Σύνταγμα (περισσότερες πληροφορίες εδώ).

Λάρισα – “Η φωνή είναι η δύναμή μας”

Συγκέντρωση και Πορεία στην πόλη της Λάρισας στις 19:00 στην πλατεία Ταχυδρομείου (περισσότερες πληροφορίες εδώ).

Χανιά – “Καμία άλλη δολοφονημένη – ούτε άλλη Ζackie | ούτε άλλη Ελένη”

 

Στην πλατεία Αγοράς διαδηλώνουν σήμερα το απόγευμα (18:00) τα Χανιά ενάντια έμφυλη, ομοφοβική, τρανσφοβική βία και το σύστημα που τις γεννά (περισσότερες πληροφορίες εδώ).

Ηράκλειο – “Για τη δολοφονία του Ζακ”

Πορεία και για την πόλη του Ηρακλείου στις 18:00 στα Λιοντάρια (περισσότερες πληροφορίες εδώ).

Πάτρα – “Για την Zackie oh”

Πορεία για τα 3 χρόνια από την δολοφονία του/της Ζακ/Zackie θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19:00 στην Πάτρα με αφετηρία την πλατεία Αγίου Γεωργίου (περισσότερες πληροφορίες εδώ).

Θεσσαλονίκη – “Αντιπατριαρχική Πορεία για τον Ζακ/τη Zackie”

Συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου (γωνία Εγνατίας και Αριστοτέλους) θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:30 στη Θεσσαλονίκη. Θα ακολουθήσει πορεία (περισσότερες πληροφορίες εδώ).

Ρέθυμνο – “Οργή και λύσσα, για Αλέξη, Ζακ και Φύσσα”

Στο Ρέθυμνο η πορεία θα ξεκινήσει στις 19:00 στο Δημαρχείο (περισσότερες πληροφορίες εδώ).

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!