Ουκρανία: Χιλιάδες κόσμου στο φετινό Pride του Κιέβου

20/09/2021
από
Ουκρανία, Κίεβο, Pride
Ουκρανία, Κίεβο, Pride

Χιλιάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων διπλωματών, πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία στην ουκρανική πρωτεύουσα, κατά την ετήσια παρέλαση υπερηφάνειας την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Περίπου 7.000 κόσμου συμμετείχε φέτος σύμφωνα με την ομάδα διοργάνωσης, κρατώντας ψηλά τη σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, τη σημαία της Ουκρανίας, καθώς και πλακάτ που έγγραφαν συνθήματα για ίσα δικαιώματα.

Το Pride στο Κίεβο, που ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία, ακυρώθηκε πέρυσι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ το 2019 είχε συγκεντρώσει ρεκόρ συμμετοχών με 8.000 άτομα.

Pride 2021, Κίεβο, Ουκρανία
Pride 2021, Κίεβο, Ουκρανία

Το Pride, στο οποίο συμμετείχε προσωπικό από τις πρεσβείες των Η.Π.Α. και του Ηνωμένου Βασιλείου, συνοδεύτηκε από ισχυρή αστυνομική παρουσία, ωστόσο, δεν υπήρξαν αναφορές για περιστατικά.

Μια αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ διαδήλωση πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα από θρησκευτικές ομάδες και εθνικιστές, η οποία προσέλκυσε περίπου 700 άτομα, σύμφωνα με εκτίμηση δημοσιογράφου της ουκρανικής υπηρεσίας του RFE/RL.

«Χαιρετίζουμε την επιβολή του νόμου για τη διασφάλιση της ασφάλειας των συμμετεχόντων», ανέφερε η αμερικανική πρεσβεία του Κιέβου σε tweet.

Η ομοφοβία είναι ευρέως διαδεδομένη στην Ουκρανία, σύμφωνα με έρευνα της κοινωνιολογικής ομάδας “Rating” που δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο, η οποία δήλωσε ότι το 47% των ερωτηθέντων είχαν αρνητική άποψη για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!