Αγωνίστρια πολεμικών τεχνών παλεύει και ενάντια στο μίσος

17/09/2021
από
τρανς αγωνίστρια, Alana McLaughlin
τρανς αγωνίστρια, Alana McLaughlin

Η τρανς αγωνίστρια μικτών πολεμικών τεχνών, Alana McLaughlin, έχει δεχτεί μίσος στα κοινωνικά μέσα μετά τη νίκη της στον αγώνα που έδωσε στο ντεμπούτο της την περασμένη εβδομάδα, αλλά παλεύει να αγωνιστεί και ενάντια σ’ αυτό.

Η McLaughlin, η πρώτη τρανς γυναίκα που συμμετείχε σε MMA στις ΗΠΑ, από τότε που η Fallon Fox αποσύρθηκε το 2014, και μόνο η δεύτερη, που κέρδισε τη Celine Provost στο Μαϊάμι το βράδυ της Παρασκευής στα προκαταρκτικά Combate Global. Είχε περάσει όλα τα τεστ που απαιτούσε η επιτροπή πυγμαχίας της Φλόριντα για να συμμετάσχει, συμπεριλαμβανομένου ενός τεστ για τα επίπεδα των ορμονών της, αναφέρει το ESPN. Αγωνιζόμενη με το όνομα Lady Feral, φόρεσε ένα μπλουζάκι με τη φράση:

«Τέλος στη Γενοκτονία των Τρανς»

Alana McLaughlin
Alana McLaughlin

Η McLaughlin δημοσίευσε αυτή τη φράση ως απάντηση και πήρε πολλή αγάπη στο Twitter.

Επίσης, δημοσίευσε μια εικόνα του μελανιασμένου προσώπου της στο Instagram και σημείωσε: «Λαμβάνω πολλές παραλλαγές των ίδιων δυσάρεστων μηνυμάτων που με αποκαλούν απατεώνα». Πρόσθεσε ότι η Provost «σχεδόν με τελείωσε περισσότερες από μία φορές» και «κέρδισε σίγουρα αυτόν τον πρώτο γύρο», καθώς η νίκη της McLaughlin ήρθε στον δεύτερο. Είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει το μίσος, κι έγραψε:

«Οι τρανσφοβία απλώς κάνει το μπλοκ μου πιο δυνατό.»

Η Fox Fallon ήταν στο κοινό για τον αγώνα της McLaughlin. «Ήταν ένα πολύ εκπληκτικό πράγμα που παρακολούθησα», δήλωσε η Fox στο Outsports. «Καθόμουν εκεί και παρακολουθούσα να γράφεται ιστορία.»

Η McLaughlin αποκάλεσε την Fox έμπνευση. «Αυτή τη στιγμή ακολουθώ τα βήματα της Fallon. Είμαι απλώς ένα ακόμη βήμα στην πορεία και είναι μεγάλη μου ελπίδα ότι θα ακολουθήσουν περισσότερα πίσω μου», δήλωσε πρόσφατα η McLaughlin στο podcast The Trans Sporter Room.




Δες και αυτό!