Μετά το αυγουστιάτικό τους διάλειμμα, τα Checkpoints είναι έτοιμα να υποδεχτούν και πάλι κόσμο…

Έκανες το καλοκαίρι σεξ; Έλα για τεστ 

Ας είμαστε ειλικρινείς, το καλοκαίρι είναι η πιο σεξουαλική εποχή του χρόνου με τους καλοκαιρινούς έρωτες να μονοπωλούν συχνά -πέρα από το σώμα μας- τη σκέψη και τον χρόνο μας. Γι΄αυτό και τώρα που υποδεχόμαστε το φθινόπωρο και πολλοί από αυτούς τους έρωτες έχουν γίνει μια γλυκιά (ελπίζουμε) ανάμνηση, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αφιερώσουμε λίγο από αυτό τον χρόνο, προκειμένου να εξεταστούμε για τον HIV. 

Για σένα που απέχεις

Η συγκεκριμένη, όμως, περίοδος ενδείκνυται και για εκείνους που λόγω της πανδημίας έπαψαν να έχουν σεξουαλικές επαφές. Το μέτρο της κοινωνικής απόστασης έκανε αρκετά άτομα να απέχουν από οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα, που θα μπορούσε να τα εκθέσει το τελευταίο τρίμηνο, δίνοντάς του δυνατότητα για ένα απόλυτα ασφαλές αποτέλεσμα.

Μια επίσκεψη αρκεί!

Μια επίσκεψη στα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης «Checkpoint» είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνουμε το καθιερωμένο μας έλεγχο. Πρόκειται για τις δομές (Αθήνα – Θεσσαλονίκη), όπου μπορείς να εξεταστείς με μία σταγόνα αίμα από το δάχτυλο, γρήγορα, εμπιστευτικά και δωρεάν, για HIV και ηπατίτιδες Β και C (στη περίπτωση που κριθεί απαραίτητο) και να συζητήσεις με το εξειδικευμένο προσωπικό για θέματα σεξουαλικής αγωγής και υγείας.

Μπορείς να ορίσεις το ραντεβού σου μέσω τηλεφώνου στο 2103310400 για Αθήνα ή στο 2310282284 για ΘεσσαλονίκηEναλλακτικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://booking.mycheckpoint.gr/ .

Χωρίς αμφιβολία, η σεξουαλική μας υγεία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ζήτημα και γι΄αυτό είναι απαραίτητο να τη φροντίζουμε, ώστε να απολαμβάνουμε ξέγνοιαστα και με ασφάλεια το σεξ με έναν/μία ή και περισσότερους/ες συντρόφους. Ας ξεκινήσουμε, κάνοντας ένα τεστ.