Μαθήματα “pinkwashing” από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο

07/09/2021

Οι πρωινές εκπομπές επέστρεψαν στους δέκτες μας και μαζί μ’ αυτές και οι συνεντεύξεις που μας κάνουν να απορούμε (κι όχι μόνο).

Όπως για παράδειγμα αυτή που έδωσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στην κάμερα του Πρωινού και τον δημοσιογράφο Θάνο Βάγιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε χαρακτηριστικά πως «από τη μία μεν είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος είμαι υπέρ των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ και από την άλλη είμαι ένας άνθρωπος που λέει ευθαρσώς ότι δεν χωράει ούτε ένας Αφγανός ή Πακιστανός παραπάνω στην Ελλάδα. Γιατί; Διότι δεν θέλουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι να ενταχθούν σε μία χώρα δυτική, φιλελεύθερη, δημοκρατική, ελεύθερη. Είμαι της άποψης ότι, όταν η πατρίδα σου κινδυνεύει, κάθεσαι στην πατρίδα σου και πολεμάς. Εμένα οι παππούδες μου αυτό έκαναν».

Φυσικά και ο ίδιος δεν έχασε την ευκαιρία να δηλώσει ότι: «Έχω άπειρους φίλους ομοφυλόφιλους, έχω φίλες τρανς. Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος ποτέ δεν έχει κρίνει τον πλησίον του από την έμφυλη του ταυτότητα. Θα πω κάτι και, αν θέλεις, κόψε το… Ο κ@λ@ς του καθενός είναι κάτι το ιερό».

Ελπίζω να μη βρεθούν πάλι αυτοί που θα συγχαρούν τον κ. Μπογδάνο για τις “φιλικές” του απόψεις αγνοώντας πλήρως το φασιστικό παρελθόν του, τις αναδημοσιεύσεις από τους δολοφόνους του Ζακ, τα σχόλια του για τανκς και νησιά εξορίας μεταναστών.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!