«Με αυτόν τον τρόπο οι Ταλιμπάν δολοφόνησαν τον σύντροφό μου»

02/09/2021

Ένας γκέι άντρας στο Αφγανιστάν περιέγραψε πώς οι Ταλιμπάν σκότωσαν τον σύντροφό του και «έκοψαν το σώμα του σε κομμάτια» για να «δείξουν τι κάνουν με τους ομοφυλόφιλους».

Ο 26χρονος, που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο “Gabir” για να προστατεύσει την ταυτότητά του, είπε στο “i” ότι αυτός και ο φίλος του κάθονταν σε ένα εστιατόριο στην Καμπούλ, όταν η πόλη καταλήφθηκε από τους Ταλιμπάν στις 15 Αυγούστου.

Και οι δύο επέστρεψαν στα σπίτια τους. Λίγο αργότερα ο Gabir δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τον σύντροφό του, καθώς το τηλεφωνικό του σήμα και η σύνδεσή του στο διαδίκτυο είχαν πέσει.

«Στις 5 – 6, ο αδελφός μου μου είπε ότι κάτι συνέβη και ότι “πρέπει να επικοινωνήσω με τους φίλους μου”. Όταν προσπάθησα να τους καλέσω, το τηλέφωνο όλων ήταν κλειστό».

O Gabir ανακάλυψε τελικά από έναν φίλο του ότι ο 24χρονος σύντροφός του εντοπίστηκε από τους Ταλιμπάν και σκοτώθηκε.

«Ήρθαν δύο αυτοκίνητα, με τους Ταλιμπάν», είπε.

«Τον ρώτησαν που είναι το σπίτι του και τον χτύπησαν τόσο πολύ. Τον πήραν μακριά – κανείς δεν ξέρει πού – και στη συνέχεια τον σκότωσαν».

«Στη συνέχεια είπαν ότι έφεραν το σώμα [πίσω] και το έκοψαν σε κομμάτια για να δείξουν στους ανθρώπους ότι αυτό κάνουν στους ομοφυλόφιλους».

Ο Gabir και ο φίλος του ήταν μαζί για οκτώ μήνες μετά τη συνάντησή τους στο πανεπιστήμιο και σχεδίαζαν να φύγουν από το Αφγανιστάν για να παντρευτούν.

Μετά τον φρικτό θάνατο του συντρόφου του, ο Gabir δεν είχε καν χρόνο να θρηνήσει, καθώς έπρεπε να κρυφτεί για να γλυτώσει.

Πρόσφατα έλαβε μια ανώνυμη κλήση από κάποιον που του είπε: «Ξέρω ότι είσαι ομοφυλόφιλος, πριν από τη κατάληψη της Καμπούλ γνωρίζαμε τα πάντα για σένα, έχεις τρεις ή τέσσερις φίλους που είναι ομοφυλόφιλοι, έχεις έναν φίλο».

«Μόλις εγκατασταθούμε εδώ στην Καμπούλ, δεν θα σας αφήσουμε να ζήσετε. Αν σε βρούμε, θα σε σκοτώσουμε ».

Έκτοτε, ο Gabir τράπηκε σε φυγή. «Είμαι 100 % σίγουρος ότι θα πεθάνω. Δεν υπάρχει ελπίδα για μένα».

Σε ένα μήνυμα προς τη βρετανική κυβέρνηση, ο Gabir ανέφερε: «Απλώς θέλω να φύγω από αυτήν τη χώρα. Δεν θέλω να πεθάνω».

«Δεν θέλω να με σκοτώσουν και να με κόψουν σε κομμάτια όπως έκαναν στον φίλο μου».

«Αξίζουμε να ζούμε … Παρακαλώ, παρακαλώ, παρακαλώ, σώστε μας».

Οι ΛΟΑΤ+ Αφγανοί έχουν μείνει «χωρίς καμία επιλογή» μετά την κατάληψη των Ταλιμπάν
Ο Αφγανός συγγραφέας Νεμάτ Σαντάτ, ο οποίος είναι ανοιχτά γκέι, είπε πρόσφατα στο PinkNews ότι οι Ταλιμπάν θα «ξεφορτωθούν και θα εξοντώσουν» την κοινότητα των ΛΟΑΤ+. «Μπορούν είτε να περιμένουν έναν αργό θάνατο είτε έναν γρήγορο θάνατο».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!