Επιστρέφει μέσω Ισπανίας η σειρά που «έκοψε» η Τουρκία λόγω gay χαρακτήρα

28/08/2021
από

Η τουρκική κυβέρνηση αρνήθηκε να δώσει άδεια στην πλατφόρμα για να συμπεριληφθεί στο σενάριο ένας γκέι χαρακτήρας.

Η τουρκική σειρά «If Only» -τα γυρίσματα της οποίας είχαν ακυρωθεί από το Netflix εν μέσω πιέσεων για την αφαίρεση ενός γκέι χαρακτήρα- επιστρέφει στην Ισπανία με ισπανικούς χαρακτήρες αυτή την φορά ενώ αναμένεται να προβληθεί σε 190 χώρες – συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας.

Μετά τον σάλο που είχε προκληθεί καθώς το Netflix ενέδωσε στη λογοκρισία της Τουρκίας, αποφασίζοντας αντί να την καταδικάσει, να εγκαταλείψει εντελώς την παραγωγή της εν λόγω σειράς λόγω της ύπαρξης ενός γκέι χαρακτήρα, επιστρέφει δυναμικά.

Η απαγόρευση της τουρκικής κυβέρνησης προκάλεσε εικασίες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι το Netflix ενδέχεται να εγκαταλείψει την Τουρκία εντελώς λόγω της κρατικής παρέμβασης και υπογράμμισε τις τοπικές ευαισθησίες που πρέπει να ακολουθήσει η εταιρεία στην ταχεία παγκόσμια επέκτασή της.

Οι δημιουργοί της σειράς μάλιστα, τονίζουν πως δεν έχει χαθεί ο δραματικός χαρακτήρας της σειράς κάνοντας το πολιτιστικό «άλμα» από τη συντηρητική Τουρκία στη φιλελεύθερη Ισπανία. Ένας γκέι χαρακτήρας εμφανίζεται στο σενάριο ως βοηθητικός ρόλος, όπως έγινε και στο τουρκικό πρωτότυπο.

«Δεν λέμε μια ισπανική ή τουρκική ιστορία, αλλά μια παγκόσμια», δήλωσε η σεναριογράφος Irma Correa. «Δουλέψαμε για να αντικατοπτρίσουμε αυτό που βλέπουμε ως μια ανοιχτή και πληθωρική κοινωνία, στην οποία όλοι θα αισθάνονται ότι εκπροσωπούνται».

Ίδιο σενάριο

Το δράμα θα προβληθεί στο Netflix με νέο τίτλο: «Si lo Hubiera Sabido» («Αν το ήξερα»). Σε απάντηση μέσω email, η Correa είπε ότι η ιστορία είναι γεμάτη «ισπανική ιδιοσυγκρασία», αλλά θα ακολουθήσει την ίδια πλοκή και δομή με το αρχικό σενάριο του Τούρκου σεναριογράφου Ece Yorenc.

Η σειρά διαπραγματεύεται την ιστορία της Έμμα, μιας γυναίκας που μπαίνει στα τριάντα της και βαριέται μετά από 10 χρόνια γάμου. Ένα υπερφυσικό γεγονός την στέλνει πίσω στο χρόνο, επιτρέποντάς της να «ξαναζήσει» στο νεότερο σώμα της και να «ξαναγράψει» τη ζωή της.

Ερωτηθείς εάν η τουρκική κυβέρνηση σχεδιάζει να λάβει μέτρα κατά της νέας ισπανικής έκδοσης της σειράς, ένας αξιωματούχος στο Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης της Τουρκίας είπε ότι “δεν είναι στην ατζέντα μας”.

Η τουρκο-ισπανική σύμπραξη ήρθε φυσικά για τους παραγωγούς της σειράς καθώς η Correa συνεργάστηκε ήδη με τον Yorenc σε μια ισπανική μεταφορά του “Fatmagul”, ενός από τα πολλά τουρκικά δράματα που έγιναν δημοφιλή στην Ισπανία.

Η σειρά γυρίζεται στο Παρίσι, τη Μαδρίτη και τη Σεβίλλη και θα κυκλοφορήσει σε όλες τις χώρες όπου μεταδίδει το Netflix, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!