Κλισέ δικαιολογίες χωρισμού | Τι σημαίνουν στην πραγματικότητα;

22/09/2021
Πολλ@ από εμάς έχουμε ζήσει δακρύβρεχτες μέρες πόνου από έναν χωρισμό. Σε κάποιες περιπτώσεις, είπαμε εμείς το αντίο. Σε κάποιες άλλες όμως, ήταν το έτερον ήμισυ που έριξε τη βόμβα. Οι αιτίες χωρισμού είναι αρκετές, όμως υπάρχουν δικαιολογίες που παραμένουν αναλλοίωτες στον χρόνο και που -κυρίως- δε βγάζουν κανένα νόημα. Παρακάτω θα μιλήσουμε για μερικές από αυτές, και θα ρίξουμε ένα έντονο βλέφαρο πίσω από τα κλισέ.

Δικαιολογία: Θέλω να μείνω μόνη/ος μου.

Πραγματικότητα: Σε ψιλοβαρέθηκα. Ακόμα κι αν βρισκόμαστε μια φορά τον μήνα, έχω εγκλωβιστεί στη ρουτίνα, και θέλω να αποδράσω το συντομότερο. Μη με πάρεις τηλέφωνο εκλιπαρώντας για επανασύνδεση, και μη μου στείλεις μήνυμα να βρεθούμε για καφέ.


Δικαιολογία: Θέλω να γνωρίσω κι άλλο κόσμο.

Πραγματικότητα: Ετοιμάζομαι για παρτούζα. Μου έλειψαν τα ραντεβού, τα one night stands και τα μπαράκια. Δεν αποκλείω επανασύνδεση σε έναν χρόνο, αλλά θα χρειαστεί να επαναξετάσουμε τον τύπο της σχέση μας. Εναλλακτική δικαιολογία είναι το θέλω να ανοίξω τους ορίζοντές μου.


Δικαιολογία: Αξίζεις κάτι καλύτερο.

Πραγματικότητα: Δε βρίσκω τίποτα κοινό μεταξύ μας, και δεν ξέρω πώς να σου το πω. Έτσι, σου χρυσώνω το χάπι για να δεις πόσο νοιάζομαι για εσένα. Οι προσπάθειές σου για επανασύνδεση θα πέσουν στο κενό. Η πρόταση είσαι πολύ καλή/ος για εμένα, είναι κάτι που θα ακούσεις -αν επιμείνεις να το ξανασκεφτώ.


Δικαιολογία: Θέλω να μείνουμε φίλοι.

Πραγματικότητα: Δε θέλω να σε ξαναδώ στα μάτια μου. Δεν έχω κρατήσει φιλική επαφή με κανέναν πρώην, αλλά θα σε αφήσω να ελπίζεις. Σε τρεις μήνες, ίσως σου ζητήσω να βγούμε για καφέ με το γκομενάκι που έχω ήδη γνωρίσει.


Δικαιολογία: Γνώρισα κάποιον άλλον/η.

Πραγματικότητα: Το κέρατό σου έχει αγγίξει το ταβάνι. Δε μου άρεσες εξ’ αρχής, αλλά δεν έβρισκα κάτι καλύτερο. Αν με ρωτήσεις πότε έκανα τη νέα γνωριμία, θα σου πω ότι έγινε εχθές. Δεν υπάρχει περίπτωση να ξανασμίξουμε. Αυτή η δικαιολογία συνοδεύεται ωραιότατα με αυτή που ακολουθεί.


Δικαιολογία: Έχασα το ερωτικό μου ενδιαφέρον.

Πραγματικότητα: Δεν κάβλωνα ιδιαίτερα από την πρώτη κιόλας μέρα, αλλά δεν είχα άλλο άτομο διαθέσιμο. Αυνανίζομαι στο μπάνιο για να μη με πάρεις χαμπάρι, και ίσως έχεις φάει κέρατο. Θα ξανακάνουμε σεξ, όταν θα είμαστε και οι δυο μεθυσμένοι.


Δικαιολογία: Σε έχω εγκλωβίσει.

Πραγματικότητα: Με έχεις εγκλωβίσει. Δεν ήμουν έτοιμη/ος για σχέση, αλλά έλεγα ψέματα στον εαυτό μου. Λυπάμαι πραγματικά που φτάσαμε ως εδώ, αλλά η κατάσταση δε σώζεται πλέον. Μάλλον θα μείνουμε φίλοι, αλλά θα χρειαστεί να περιμένεις.


Δικαιολογία: Μου αρέσει το σεξ μαζί σου αλλά…

Πραγματικότητα: Θέλω μόνο να γαμιόμαστε. Δε βρίσκω τίποτα κοινό μεταξύ μας, και θα μου άρεσε να ρίχνουμε κανέναν πήδουλο που και που. Αν δε συναινέσεις σε αυτό, δε θα με ξαναδείς. Σε πέντε μήνες θα έχω βρει νέο γκομενάκι, και θα σου ζητήσω τρίο.

Η λίστα θα μπορούσε να συνεχίζεται επ’ άπειρον, αλλά λέω να σταματήσω εδώ. Ελπίζω να πιάσατε το νόημα, και να είστε προετοιμασμέν@ για την επόμενη φορά (δεν το εύχομαι, αλλά αυτά έχει η ζωή).

Μελίτα Σκαμπώ

Η Drag Queen της καρδιάς σας, τώρα και στο antivirus! Τα άρθρα μου κινούνται ανάμεσα στην κωμωδία και στην φάρσα, με τις αναλαμπές σοβαρότητας να είναι σπάνιες. Διαβάστε με δική σας ευθύνη και μην ξεχνάτε ότι η αλεπού κι αν κρύβεται, προβάλλει η ουρά της. Έχω και σελίδα στο Facebook, βρείτε με κι εκεί (κάνω αραιές αναρτήσεις, αλλά μαζεύω likes).




Δες και αυτό!