Το πρώτο τρανς άτομο στην ηγεσία Κόμματος στο Ηνωμένο Βασίλειο

23/08/2021
από
Tamsin Omond, Κόμμα Πρασίνων, Ηνωμένο Βασίλειο, τρανς άτομο
Tamsin Omond

Σε μια χώρα που δεν είχε ποτέ ανοιχτά τρανς ή μη non-binary άτομο στη Βουλή, ο άτομο με το όνομα Tamsin Omond του κόμματος των Πρασίνων θα είναι το πρώτος τρανς άτομο, που θα βρεθεί στην ηγεσία ενός πολιτικού κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Omond, ασχολείται ακτιβιστικά με ζητήματα που αφορούν στο κλίμα, είναι συγγραφέας, και ειδικεύεται στις επικοινωνίες. Στην πολιτική σκηνή επιχειρεί μία προσπάθεια να μοιραστεί την ηγεσία του Κόμματος των Πρασίνων μαζί με την Amelia Womack.

Οι δυο τους, και οι δύο στα 36 τους, υπόσχονται μια «διαθεματική, φεμινιστική, τολμηρή και οραματική ηγεσία» στα μέλη των Πρασίνων, και ετοιμάζονται να κατέβουν σε ψηφοφορία.

Ο ψηφοφορία για την ηγεσία πυροδοτήθηκε από την παραίτηση της πρώην ηγέτιδας Siân Berry, η οποία παραιτήθηκε τον Ιούλιο επικαλούμενη την «αποτυχία» του κόμματος στα τρανς δικαιώματα.

Το Omond, συνιδρυτικό μέλος του Extinction Rebellion, δήλωσε στο PinkNews ότι αν η Siân δεν είχε παραιτηθεί, τότε δε θα είχε κατέβει. «Μπορώ να πω με σιγουριά ότι αυτό που θέλει το Κόμμα των Πρασίνων τώρα είναι η ηγεσία του να είναι αντι-τρανσφοβική», δήλωσε το Omond.

«Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ένα Κόμμα Πρασίνων, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των τρανς», συνεχίζει. «Αυτό στέκεται σταθερά στη σωστή πλευρά της ιστορίας και λειτουργεί ως ένδειξη προς ένα μέλλον χωρίς αποκλεισμούς, ένα πιο πράσινο μέλλον, ένα μέλλον που περιλαμβάνει τις φωνές και τις λύσεις που δημιουργούνται μέσα σε κοινότητες που είναι περιθωριοποιημένες και καταπιεσμένες – επειδή είμαστε άνθρωποι που έζησαν μία δύσκολη ζωή.»

Υποδεικνύοντας τις μαύρες φεμινίστριες, τα τρανς άτομα, τα ανάπηρα άτομα και άλλες ομάδες, που έχουν «επιβιώσει από αντίξοες συνθήκες» ως ομάδες που πρέπει να εξεταστούν, το Omond προσθέτει ότι θέλει να «δημιουργήσει νέους τρόπους ζωής.»

«Νιώθω υπέροχα και δυνατά και ισχυρά στην κοινότητά μου και στο σώμα μου», λέει το Omond. «Η Siân [Berry] έδειξε ένα πρόβλημα που αγνοούσα πριν. Ήρθε η ώρα να εντείνουμε τις προσπάθειες και να παρέμβουμε.»




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!