Άλλη μία Πολιτεία της Αμερικής επιτρέπει τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου

19/08/2021
από
Νιου Χάμσαϊρ
Νιου Χάμσαϊρ

Το Νιου Χάμσαϊρ καταργεί την ιατρική απαίτηση, για άτομα που υποβάλλουν αίτηση για διόρθωση του δείκτη φύλου τους στις κρατικές ταυτότητες, διευκολύνοντας σημαντικά τα τρανς άτομα να πάρουν δίπλωμα οδήγησης, που να αντικατοπτρίζει με ακρίβεια την ταυτότητά τους.

Βάσει της νέας πολιτικής που εφαρμόστηκε από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Νιου Χάμσαϊρ και από το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων (DMV) νωρίτερα αυτόν τον μήνα, τα άτομα που επιθυμούν να διορθώσουν τον δείκτη φύλου τους στην άδεια οδήγησης, ή σε άλλες μορφές ταυτότητας, δε θα χρειάζεται πλέον να αποδεικνύουν «από ιατρική αρχή» ότι είναι τρανς ή non-binary, σύμφωνα με το Boston Spirit Magazine.

Η αλλαγή δρομολογήθηκε μετά από ένα non-binary φοιτητ@, το Rho, το οποίο είχε επιδιώξει να διορθώσει τον δείκτη φύλου στην άδεια οδήγησης σε “X”. Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου από τον νομικό οργανισμό ΛΟΑΤΚ υπεράσπισης Legal Advocates and Defenders (GLAD), οι αρχές φαίνεται πως κατάλαβαν ότι η ιατρική απαίτηση είναι ένα άσκοπο δύσκολο εμπόδιο. Εκτός από δαπανηρή και συγκεχυμένη, είναι αδύνατο να εξυπηρετήσει τα τρανς άτομα, που είτε δεν μπορούν είτε δε θέλουν να προχωρήσουν περαιτέρω σε φυλομετάβαση.

Ο δικηγόρος Andru Volinsky, ο οποίος εκπροσώπησε το Rho σε όλη τη διαδικασία, είπε ότι η ιατρική απαίτηση «τιμωρεί επίσης τα άτομα με λιγότερη πρόσβαση σε ιατρικούς πόρους, επιδεινώνοντας μια ήδη άνιση κατάσταση.»

Επιτρέποντας στα τρανς και non-binary άτομα να αυτοπροσδιορίσουν το φύλο τους, η Πολιτεία του Νιου Χάμσαϊρ ενώνεται με τις 21 άλλες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Μασαχουσέτης και της Καλιφόρνια.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!