Ισόβια η ποινή του βιαστή λεσβίας που ήθελε λέει «να την κάνει γυναίκα»

17/08/2021
από

Ένας άνδρας που βίασε τη λεσβία γειτόνισσά του επειδή, όπως ανέφερε, ήθελε να την «κάνει γυναίκα» φυλακίστηκε ισόβια στη Νότια Αφρική.

Ο 41χρονος Albro McLean από το Cape Town επιτέθηκε σεξουαλικά στη γυναίκα, η οποία ήταν για πολλά χρόνια γειτόνισσά του, στις 28 Αυγούστου 2017. Ο McLean γνώριζε το θύμα του από παιδί. Τη βίασε σε ηλικία 21 ετών, ενώ ήταν ευρέως γνωστό στην τοπική κοινότητα ότι είναι λεσβία.

Την ημέρα της σεξουαλικής επίθεσης, η γυναίκα δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον δράστη, ρωτώντας την αν είχε δει την αδελφή του McLean, Malenesha, η οποία αγνοούνταν, σύμφωνα με την IOL.

Πώς έγιναν όλα;

Προσοχή!
Ακολουθεί περιγραφή σκηνής βιασμού

Η επιβιώσασα βγήκε λίγο μετά και όταν επέστρεψε, βρήκε τη Malenesha να κάθεται στο κατώφλι του σπιτιού της, σύμφωνα με όσα κατέθεσε στο δικαστήριο της Νότιας Αφρικής. Ενώ μιλούσε με τη Malenesha, ο McLean τη φώναξε στην αυλή του, όπου κάπνισαν μαζί τσιγάρα. Στη συνέχεια προσκλήθηκε μέσα, ενώ η Malenesha εξαφανίστηκε αμέσως. Όταν η επιζήσασα ρώτησε πού είχε πάει η Malenesha, ο McLean της είπε ότι είχε φύγει για να επισκεφτεί έναν φίλο της. Όταν εκείνη προσπάθησε να φύγει, εκείνος έγινε επιθετικός.

«Την πέταξε στο κρεβάτι και της είπε ότι θα την κάνει γυναίκα», δήλωσε ο Eric Ntabazalila, εκπρόσωπος της Εθνικής Εισαγγελικής Αρχής στο Δυτικό Ακρωτήριο.

«Άρχισε να τη χτυπά με τις γροθιές του και την έπνιξε με ένα μαξιλάρι στο πρόσωπό της. Ζαλίστηκε και τη βίασε. Έκλαιγε και είπε στον McLean ότι ήταν λεσβία, αλλά συνέχισε να τη βιάζει.» 

Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε την ποινή του βιαστή, λέγοντας ότι «δεν είχε ενσυναίσθηση.»

Η κοπέλα είπε στη μητέρα της τι είχε συμβεί μετά τη σεξουαλική επίθεση και ο McLean συνελήφθη.

Ο McLean παραμένει αμετανόητος

Ο McLean δήλωσε αθώος για κατηγορίες βιασμού και επίθεσης στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Wynberg στις 15 Μαρτίου 2019 – ωστόσο, το DNA του εντοπίστηκε σε δείγμα που ελήφθη από την επιζήσασα. Μάλιστα, προσπάθησε να αυτοκτονήσει και άρχισε να αυτοτραυματίζεται μετά τον βιασμό. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη στις 16 Φεβρουαρίου 2021, ωστόσο, αργότερα άσκησε έφεση για την απόφαση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Δυτικού Ακρωτηρίου.

Η έφεσή του απορρίφθηκε από την αναπληρώτρια δικαστή του Δυτικού Ακρωτηρίου, Patricia Goliath και τον ασκούντα δικαστή Mas-Udah Pangarker την Παρασκευή (13 Αυγούστου).

Στην απόφασή τους, οι δικαστές σημείωσαν ότι εκτίει ήδη ποινή με αναστολή για σεξουαλική επίθεση ανηλίκου. Είπαν ότι οι ενέργειές του κατέστησαν σαφές ότι δεν ενδιαφερόταν για αποκατάσταση. Έχει επίσης μια σειρά από παλαιότερες καταδίκες για αδικήματα και ληστείες που σχετίζονται με ναρκωτικά.

Στην απόφασή του, το δικαστήριο είπε ότι ο McLean «δεν είχε ενσυναίσθηση» και «δεν έδειξε καμία μετάνοια» για τις πράξεις του.

Η απόφαση χαιρετίστηκε από την Εθνική Εισαγγελική Αρχή

«Απορρίπτοντας την έφεση κατά της ποινής της ισόβιας κάθειρξης, η αναπληρώτρια πρόεδρος Goliath και ο εν ενεργεία δικαστής Pangarker ακολούθησαν την έκκληση της Πολιτείας να αντιμετωπίσει το αμφιλεγόμενο ζήτημα του «διορθωτικού βιασμού» ως εγκλήματος μίσους και σοβαρής μορφής βίας με βάση το φύλο, που συχνά δεν αναγνωρίζεται ως τέτοιο», δήλωσε ο Ntabazalila.




Δες και αυτό!