Lily Cole: Το σούπερ μόντελ από τη Βρετανία έκανε coming out ως κουήρ

17/08/2021
από
Lily Cole
Lily Cole

Το μοντέλο και ηθοποιός Lily Cole έκανε coming out ως κουήρ ενώ προώθησε το νέο της βιβλίο, «Who Cares Wins: How to Protect the Planet You Love.»

Στο βιβλίο, η Cole μιλά για το πώς το ότι είναι κουήρ, αλλά και η καταγωγή της κόρης της -η Cole έχει μια πεντάχρονη κόρη με το αγόρι της Kwame Ferreira- θα θεωρούνταν έγκλημα σε ορισμένες χώρες.

«Όπως δεν επιλέγουμε τις συνθήκες και τα πρότυπα των προγόνων που γεννιόμαστε, κανένας από εμάς δεν επιλέγει τα πολιτιστικά πρότυπα και τους νόμους που κληρονομούμε», έγραψε. «Η κόρη μου που έχει δημιουργηθεί από δύο φυλές, αν είχε γεννηθεί σε διαφορετική χώρα, αυτό θα ήταν έγκλημα. Αν ζούσα σε άλλη χώρα σήμερα, το ότι είμαι κουήρ θα ήταν έγκλημα.»

Σε συνέντευξή της στους Sunday Times, η Cole εξήγησε γιατί προτιμά τον αυτοπροσδιορισμό κουήρ. «Μου αρέσει αυτή η λέξη [κουήρ] λόγω του ανοίγματος της, γιατί νομίζω ότι όλα αυτά τα όρια είναι αρκετά άκαμπτα. Έχω πολλούς φίλους που αυτοπροσδιορίζονται ως αμφιφυλόφιλοι, λεσβίες ή οτιδήποτε άλλο, οι οποίοι είναι επίσης κουήρ», είπε η Cole.

«Ήμουν πάντα πολύ κλειστή σε ότι αφορά στην ιδιωτική μου ζωή, συνειδητά, και θέλω να συνεχίσω να είμαι, οπότε δεν αισθάνομαι την ανάγκη να είμαι σαφής. Ταυτόχρονα, νιώθω την ανάγκη να αναγνωρίσω ότι δεν είμαι στρέιτ.»

Το «Who Cares Wins: How to Protect the Planet You Love» κυκλοφορεί.




Δες και αυτό!