Safe Spaces Now: Τέλος στη σεξουαλική παρενόχληση γυναικών σε φεστιβάλ

16/08/2021
από
Safe Spaces Now
Safe Spaces Now

Η πρωτοβουλία “Safe Spaces Now” ζητά αλλαγές σε χώρους live μουσικής και λογοδοσία για τους δράστες.

Καλλιτέχνιδες και καλλιτέχνες στη Βρετανία, ενώνουν τις δυνάμεις τους με την οργάνωση ισότητας των φύλων UN Women UK για να ζητήσουν τον τερματισμό της παρενόχλησης και της κακοποίησης γυναικών σε φεστιβάλ, συναυλίες, και άλλες εκδηλώσεις ζωντανής μουσικής.

Η πρωτοβουλία της μουσικής βιομηχανίας, που ονομάζεται Safe Spaces Now, ζητά από εταιρείες, οργανώσεις εκδηλώσεων, και χώρους, να δεσμευτούν για την ασφάλεια εφαρμόζοντας νέα μέτρα, καταδικάζοντας, παράλληλα, την καταχρηστική συμπεριφορά στους χώρους αυτούς.

«Πάνω από επτά στις δέκα γυναίκες που απάντησαν στην έρευνά μας νωρίτερα φέτος είπαν ότι έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, ή κακοποίηση σε δημόσιο χώρο, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται κατακόρυφα για κοπέλες ηλικίας 18 έως 24 ετών», δήλωσε η Claire Barnett, εκτελεστική διευθύντρια του UN Women UK.

«Η συμπεριφορά δε δημιουργείται από τις live μουσικές εκδηλώσεις. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι η απειλή και η πραγματικότητα της βίας καταστρέφουν την εμπειρία ενός live για τόσες πολλές γυναίκες και κορίτσια.»

Οι Anne-Marie, Clara Amfo, Mabel, MNEK και Rudimental έχουν υπογράψει μια ανοιχτή επιστολή, καλώντας για ευρεία αλλαγή στη βιομηχανία. Το Glastonbury Festival, το Eden Project, και η εταιρεία εκδηλώσεων DICE έχουν, επίσης, προσθέσει τις υπογραφές τους.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!