Δουβλίνο: Συμμορία χτύπησε βάναυσα bi αθλητή Ολυμπιακών Αγώνων

16/08/2021
από
Jack Woolley, Δουβλίνο
Jack Woolley

Ο bi αθλητής των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τάε κβον ντο, για την ομάδα της Ιρλανδία, Jack Woolley, βουτήχτηκε στο αίμα, και θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης προσώπου, μετά από επίθεση συμμορίας στο Δουβλίνο.

Ο πρώτος Ολυμπιακός εκπρόσωπος της Ιρλανδίας στο Τάε κβον ντο εξήγησε σε μια ανάρτηση στο Instagram πώς ένας άγνωστος τον χτύπησε «απροσδόκητα» το πρωί του Σαββάτου (14 Αυγούστου), μετά από μία βραδινή έξοδο με φιλικά του πρόσωπα στη γενέτειρά του.

Ο 22χρονος μοιράστηκε τρομακτικές φωτογραφίες μέσα από το ασθενοφόρο και το κρεβάτι του νοσοκομείου, που έδειχνε τα ρούχα του να είναι εμποτισμένα με αίμα και το πρόσωπό του να είναι σοβαρά χτυπημένο.

Ο Woolley, ο οποίος αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο της κατηγορίας των 58 κιλών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, είπε ότι βγήκε για δείπνο και μετά για ποτό σε ένα κοντινό μπαρ.

«Επιστρέφοντας κατά μήκος του ποταμού Liffey, μια συμμορία 8-12 εικοσάχρονων ανδρών και γυναικών άρχισε να επιτίθεται βίαια σε ανθρώπους κατά μήκος του πεζοδρομίου», εξήγησε.

«Δυστυχώς, ήμουν θύμα αυτών των τυχαίων επιθέσεων, καθώς περπατούσα. Με χτύπησε στο πρόσωπο ένα από αυτά τα μέλη της ομάδας.»

Αφού ένας εκ των δραστών του έριξε μία μπουνιά ακόμη, είπε ο Woolley, του ζήτησε συγγνώμη: «Λάθος μου», του είπε ο επιτιθέμενος, «λάθος άτομο.»

«Στη συνέχεια συνέχισαν να κατεβαίνουν τον δρόμο επιτιθέμενοι σε πολίτες απρόκλητα», πρόσθεσε ο Woolley.

Μόλις δύο λεπτά πριν, ο Woolley είχε ποζάρει κατά μήκος του πεζοδρομίου. «Ήμουν καλά και όλα μια χαρά», έγραψε στη λεζάντα.

«Ευτυχώς μπόρεσα να τηλεφωνήσω σε ασθενοφόρο και να διατηρήσω τις αισθήσεις μου», συνέχισε ο Woolley.

«Οι φίλοι μου με βοήθησαν σε όλο αυτό, και χαίρομαι που λέω ότι και οι δύο είναι καλά και ασφαλείς. Σας ευχαριστώ όλους και πάλι για την υποστήριξη και τα μηνύματά σας. Ελπίζω σε γρήγορη ανάρρωση.» 

Jack Woolley: «Ο κόσμος άλλαξε»

Ο Woolley μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο του St. James, όπου νοσηλεύτηκε.

Η Gardaí, η αστυνομική δύναμη της πολιτείας, επιβεβαίωσε στην Irish Independent ότι αξιωματικοί παραβρέθηκαν στο σημείο μιας επίθεσης, που σημειώθηκε στη Γέφυρα Grattan, Δουβλίνο 1, περίπου στις 12:40 το πρωί.

«Ένας άνδρας, ηλικίας 20 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του St. James για θεραπεία τραυματισμών, που υπέστηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού, χωρίς να απειλείται η ζωή του», ανέφεραν αξιωματούχοι.

«Δεν έχουν γίνει συλλήψεις. Οι έρευνες συνεχίζονται.»

Σε μια δήλωση που κοινοποιήθηκε στα stories του Woolley στο Instagram, η ομάδα του Τάε κβον ντο του Νότιου Δουβλίνου κατήγγειλε την «απρόκλητη επίθεση.»

«Η SDTKD είναι συθέμελα τρομαγμένη από την επίθεση, και οι σκέψεις μας είναι με τον Jack, την οικογένεια, και τους φίλους του αυτή τη στιγμή. Ανυπομονούμε να επιστρέψει στην ομάδα και να κάνει αυτό που κάνει καλύτερα.»

Ο Woolley πρόσθεσε αργότερα ότι θα υποβληθεί σε επέμβαση αποκατάστασης προσώπου την Κυριακή, και είπε:

«Ελπίζω ότι όλοι το βλέπουν αυτό, και συνειδητοποιούν ότι ο κόσμος έχει αλλάξει. Για να μη φοβόμαστε, αλλά απλώς να είμαστε προσεκτικοί, και να έχουμε επίγνωση του περιβάλλοντός μας ανά πάσα στιγμή.» 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!