Άρπαξε το κινητό άντρα που ακολούθησε τον 17χρονο γιο της στο μπάνιο

13/08/2021
από
Η μητέρα Lauren Rodriguez με τον 17χρονο γιο της, Greyson.

Μια μητέρα από το Τέξας είδε έναν αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστή να ακολουθεί τον γιο της στο μπάνιο για να τον τραβήξει με το κινητό. Έτσι μπήκε μέσα, άρπαξε το τηλέφωνό του, και διέγραψε τις φωτογραφίες του παιδιού της.

Η Lauren Rodriguez είναι μία από τις πολλές ακτιβίστριες και γονέας, που τάχθηκαν κατά της προσπάθειας των Ρεπουμπλικάνων βουλευτών να ποινικοποιήσουν τους γονείς των τρανς παιδιών. Τον Απρίλιο, λοιπόν, βρέθηκε στο Καπιτώλιο, στο Ώστιν του Τέξας, το κτήριο που στεγάζει τα γραφεία και τα επιμελητήρια του νομοθετικού σώματος του Τέξας, μαζί με τον 17χρονο γιο της Greyson για να καταθέσουν για το αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχέδιο.

Τέξας, τρανσφοβία
Η μητέρα Lauren Rodriguez με τον 17χρονο γιο της, Greyson.

Η Rachel Gonzalez -μια άλλη μητέρα τρανς παιδιού- είπε ότι η κατάθεση σε αυτό το νομοσχέδιο «ήταν η πιο βίαιη εμπειρία που είχαμε ποτέ στο Καπιτώλιο.»

Μερικά από τα τρανς παιδιά, είπε, έκαναν παρέα στο Καπιτώλιο σ’ έναν αποκλειστικό χώρο, περιμένοντας τη σειρά τους να καταθέσουν. Την ίδια στιγμή αντι-τρανς ακτιβίστριες/στές προσπαθούσαν, επίσης, να διαταράξουν τα γεγονότα της ημέρας.

«Μας φώναζαν ότι είμαστε κακοποιητές παιδιών», είπε η Gonzalez.

Κάποια στιγμή, ο Greyson πήγε στην τουαλέτα στο υπόγειο του κτηρίου του Καπιτωλίου και η μητέρα του, όπως δήλωσε στη The New Republic, είδε έναν άντρα να τον ακολουθεί με ένα τηλέφωνο στο χέρι φωνάζοντας: «Τι μπάνιο θα χρησιμοποιήσεις, τραβέλι;»

Η Rodriguez πήγε ξωπίσω του, άρπαξε το κινητό του άνδρα από το χέρι, και διέγραψε τις φωτογραφίες που είχε ήδη τραβήξει εξοργισμένη.

Η ασφάλεια εμφανίστηκε και είπε, σύμφωνα με τη Rodriguez, «Κύριε, πόσες φορές έπρεπε να σας το πούμε;»

Η Rodriguez είπε ότι ο άνδρας ήταν ο Kevin Whitt, ένας ακροδεξιός ταραξίας που ισχυρίζεται ότι είναι πρώην ομοφυλόφιλος και πρώην τρανς. Ο Whitt εμφανίστηκε σε διαφημιστικές εκστρατείες κατά των τρανς ατόμων πέρυσι, που αποτελούσαν επίθεση στον τότε υποψήφιο Joe Biden.

Η συνάντησή της με τον Whitt μπορεί να είναι ένα από τα πολλά παρόμοια περιστατικά σε όλη τη χώρα, καθώς πάνω από 110 νομοσχέδια κατά των τρανς ατόμων έχουν κατατεθεί από νομοθέτες. Τα περισσότερα νομοσχέδια από αυτά επιτίθενται σε τρανς νεαρά άτομα και στο δικαίωμά τους να συμμετέχουν σε σχολικά αθλήματα, ή να λαμβάνουν ιατρική φροντίδα.

Είναι «σαν να είσαι με έναν κακοποιητικό σύντροφο», είπε η Rodriguez, «αλλά ο κακοποιητικός σύντροφός σου είναι η ανατρεπτική κατάσταση στην οποία ζεις.»

Δεκατρία από αυτά τα νομοσχέδια προτάθηκαν μόνο στο Τέξας

Η Gonzalez είπε ότι οι γονείς ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιών συγκεντρώθηκαν στην πολιτεία για να καταθέσουν στη νομοθετική εξουσία, οι ίδιοι και τα παιδιά τους, ώστε να προσπαθήσουν να ανακόψουν αυτές τις τρανσφοβικές προσπάθειες.

Δύο βίντεο μαρτυρίας έγιναν viral στο διαδίκτυο, της μητέρας Amber Briggle και της 10χρονης Kai Shappley. Η Briggle παρακάλεσε τους νομοθέτες να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο, καθώς θα απομακρύνει τον γιο της από την ίδια.

«Είμαι τρομοκρατημένη που βρίσκομαι εδώ σήμερα», δήλωσε η Briggle στην Επιτροπή Κρατικών Υποθέσεων της Γερουσίας του Τέξας εκείνη την εβδομάδα. «Φοβάμαι, ότι μιλώντας εδώ σήμερα, οι λέξεις μου θα χρησιμοποιηθούν εναντίον μου, εάν ο νόμος περάσει και ότι θα μου πάρουν τον γλυκό μου γιο, τον οποίο αγαπώ περισσότερο από την ίδια τη ζωή.»

Η Shappley επέπληξε τους νομοθέτες του Τέξας για επίθεση κατά των τρανς παιδιών εδώ και χρόνια, αναφερόμενη στο νομοσχέδιο για τη χρήση της τουαλέτας του 2017 και άλλες νομοθετικές μάχες στην πολιτεία.

«Δε μου αρέσει να περνάω τον ελεύθερο χρόνο μου ζητώντας από ενήλικες να κάνουν καλές επιλογές», είπε. «Οι νομοθέτες του Τέξας μου επιτίθενται από το προνήπιο. Είμαι στην τέταρτη τάξη τώρα.»

https://avmag.gr/149132/texas-10chrono-koritsi-apanta-se-nomothetes-gia-toys-anti-trans-nomoys/

Τόσο η Briggle, όσο και η μητέρα της Shappley είπαν ότι δέχονται απειλές για θάνατο και άλλες παρενοχλήσεις από τότε που κατέθεσαν.




Δες και αυτό!