Δραματική παραίτηση αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ δασκάλας επειδή είναι «πιστή στον Χριστό»

13/08/2021
από

Μια δασκάλα δήλωσε δραματικά την παραίτησή της από τη δουλειά της ενώπιον εκατοντάδων ανθρώπων, για να διαμαρτυρηθεί για τη ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτική.

Υποστηρίζοντας ότι η πολιτική χωρίς αποκλεισμούς έρχεται σε αντίθεση με τις απόψεις της ως «πιστή στον Χριστό», η Laura Morris είπε σε μια συνάντηση του σχολικού συμβουλίου στην κομητεία Loudoun της Βιρτζίνια στις 11 Αυγούστου, ότι «πάλευε με την ιδέα της επιστροφής στο σχολείο» και τελικά δήλωσε παραίτηση. Την ίδια στιγμή παρότρυνε κι άλλες και άλλους συναδέλφους της να κάνουν το ίδιο.

Laura Morris

«Μέσα στον τελευταίο χρόνο, σε μια από τις λεγόμενες εκπαιδεύσεις ισότητας, μου είπαν ότι οι λευκές χριστιανές γυναίκες με ικανό σώμα έχουν αυτήν τη στιγμή τη δύναμη στα σχολεία μας, και ότι «αυτό πρέπει να αλλάξει», είπε η Morris.

Κλαίγοντας, συνέχισε:

«Κατάλαβα την άποψή σας. Δε με εκτιμάτε πλέον, ούτε πολλούς άλλους δασκάλους που έχετε απασχολήσει σε αυτήν την κομητεία. Επειδή, λοιπόν, το συμβόλαιό μου περιγράφει την εξουσία, που έχετε στην απασχόλησή μου στα δημόσια σχολεία της κομητείας Loudon, θεώρησα απαραίτητο να παραιτηθώ ενώπιόν σας.

«Σχολικό συμβούλιο, παραιτούμαι. Παραιτούμαι από τις πολιτικές σας, παραιτούμαι από τις εκπαιδεύσεις σας, και παραιτούμαι από το να είμαι γρανάζι σε ένα σύστημα, που μου λέει να προωθήσω άκρως πολιτικοποιημένες ατζέντες στους πιο ευάλωτους ψηφοφόρους μας – στα παιδιά. Θα βρω δουλειά αλλού. Ενθαρρύνω όλους τους γονείς και το προσωπικό σε αυτόν τον νομό να γεμίσουν τα ιδιωτικά σχολεία.» 

Μία άλλη αναπληρώτρια δασκάλα, η Emily Hart, είπε ότι θα ήταν παραβίαση των θρησκευτικών της δικαιωμάτων: «[Θα] αναγκάσει τους εκπαιδευτικούς να ενεργήσουν ενάντια στις ειλικρινά θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.»

Η Rene Camp, γονέας τριών παιδιών, είπε ότι είναι «χριστιανή μαμά» και πιστεύει ότι ο Θεός «δημιούργησε άντρες και γυναίκες.» 

Η νέα πολιτική συμβουλεύει ότι τα σχολεία πρέπει να επιτρέπουν σε τρανς μαθήτριες και μαθητές να «χρησιμοποιούν το επιλεγμένο όνομά τους, και τις αντωνυμίες φύλου που αντικατοπτρίζουν τη σταθερά επιβεβαιωμένη ταυτότητα φύλου τους» και ζητά από τους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιούν, επίσης, το όνομά τους και τις αντωνυμίες τους.

Προσωπικό ή μαθήτριες/τές που «σκόπιμα και επίμονα αρνούνται να σέβονται μίας/έναν μαθήτρια/τή […] χρησιμοποιώντας λάθος όνομα και φύλο ή αντωνυμία» σημαίνει ότι παραβιάζουν την πολιτική. Η ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτική προβλέπει ακόμη ότι οι τρανς μαθήτριες/τές πρέπει να μπορούν να αθλούνται, να χρησιμοποιούν το μπάνιο, και να συμμετέχουν σε άλλες δραστηριότητες με βάση το φύλο, σύμφωνα με την ταυτότητα φύλου τους.

«Όλοι οι επαγγελματίες σχολικής ψυχικής υγείας θα ολοκληρώσουν την εκπαίδευση σε θέματα που αφορούν ΛΟΑΤΚΙ+ μαθήτριες/τές, συμπεριλαμβανομένων διαδικασιών για την πρόληψη και την ανταπόκριση στον εκφοβισμό, την παρενόχληση, και τις διακρίσεις λόγω ταυτότητας/έκφρασης φύλου», αναφέρει η πολιτική.

Η πολιτική αυτή αποφασίστηκε μετά από διαδικασία ψηφοφορίας από το σχολικό συμβούλιο την Τετάρτη (11 Αυγούστου) το βράδυ. Γονείς που αντιτίθενται στην πολιτική χωρίς αποκλεισμούς και στην καθοδήγηση για τη διδασκαλία της τρανς συμπερίληψης διαμαρτυρήθηκαν έξω από τη συνεδρίαση του σχολικού συμβουλίου, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ένα άτομο.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!