Άνοιξε το πρώτο ΛΟΑΤΚΙΑ+ Κέντρο Κοινότητας στη Μελβούρνη

06/08/2021
από
Victorian Pride Center

Το Victorian Pride Center, ένα από τα πρώτα στο είδος του στην Αυστραλία, άνοιξε τις πόρτες του στην οδό Kilda, σύμφωνα με τη The Guardian. Το Κέντρο είναι το αποτέλεσμα μιας κοινής προσπάθειας μεταξύ της κυβέρνησης της Victoria και του τοπικού συμβουλίου του Port Phillip, που συνεισφέρουν τα 50 εκατομμύρια δολάρια, που χρειάστηκαν για να γίνει αυτό το έργο πραγματικότητα.

Το ΛΟΑΤΚΙΑ+ Κέντρο Κοινότητας, το οποίο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, θα στεγάσει περισσότερες από δώδεκα οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Joy FM (μοναδικός αποκλειστικά ΛΟΑΤΚΙΑ+ ραδιοφωνικός σταθμός της Αυστραλίας), της κοινοτικής εφημερίδας Star Observer, την Transgender Victoria και στο LGBTI multicultural council. Θα περιέχει, επίσης, χώρους για τέχνη, πολιτισμό, εκδηλώσεις, χώρους εργασίας, και συνεργασίας.

Το νέο κτίριο περιέχει, επίσης, πάνω από 200.000 αντικείμενα που καταγράφουν την ιστορία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας της Αυστραλίας, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου πανό του Mardi Gras, που βρίσκεται στον αφιερωμένο χώρο του μουσείου.

Το κτίριο καταλαμβάνει τον πρώην χώρο του εστιατορίου της Monroe, ένα δημοφιλές hotspot για την τοπική γκέι κοινότητα τη δεκαετία του ’90. Η οδός Kilda έχει μια μακρά και περίπλοκη ιστορία, ξεκινώντας ως παραθαλάσσιο καταφύγιο για τους πλούσιους στη δεκαετία του 1800 και φτάνοντας να γίνει προάστιο για «αποκλεισμένα άτομα» από τα μέσα του 20ού αιώνα. Το προάστιο στέγαζε μερικά από τα πρώτα γκέι κλαμπ της Αυστραλίας και υπηρεσίες υποστήριξης των εργαζομένων στο σεξ και ήταν η γενέτειρα της πρώτης ομάδας για τα δικαιώματα των γκέι στην Αυστραλία, της «The Daughters Of Bilitis.»

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SJB (@aboutsjb)

Τα τελευταία χρόνια, η οδός Kilda έχει εκπέσει, με πολλά μπουτίκ καταστήματα, και μοναδικά καφέ να κλείνουν.

Victorian Pride Center

Ελπίζουμε ότι το Pride Center θα αναζωογονήσει τη γειτονιά και θα παρέχει μεγαλύτερη πρόσβαση σε πολύ απαραίτητες υπηρεσίες και ασφαλείς χώρους για ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα στη Μελβούρνη.

Όταν εγκαινίασε επίσημα το κτίριο, ο κυβερνήτης της Victoria, Daniel Andrews σχολίασε: «Ο χώρος που βρισκόμαστε σήμερα δεν είναι παρά εκπληκτικός, και φανταστικός.»




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!