Ουαλία: Σχεδιάζει να γίνει η πιο φιλική χώρα προς τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην Ευρώπη

02/08/2021
από
Ουαλία, σχέδιο δράσης, ΛΟΑΤΚΙ+
Κάρντιφ, Ουαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, 24 Αυγούστου 2019. Η κορυφή της παρέλασης περνάει από το Κάστρο του Κάρντιφ, κατά τη διάρκεια του Pride Cymru στο πλαίσιο ενός εορτασμού το Σαββατοκύριακο στην 20η επέτειο της εκδήλωσης. (Φώτο: Mark Hawkins / Composed Images / Barcroft Media μέσω Getty Images)

Η κυβέρνηση της Ουαλίας αποκάλυψε ένα νέο σχέδιο ΛΟΑΤΚΙ+ δράσης και εξέφρασε την ελπίδα της να γίνει η πιο φιλική προς τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα χώρα στην Ευρώπη.

Οι βασικές δράσεις θα περιλαμβάνουν την προσπάθεια ανάθεσης εξουσιών, που σχετίζονται με τον νόμο για την αναγνώριση του φύλου, προκειμένου να μεταρρυθμιστεί προς όφελος των τρανς ατόμων, η χρήση “όλων των διαθέσιμων εξουσιών” για την απαγόρευση “όλων των πτυχών” της θεραπείας μεταστροφής, και η αυξανόμενη υποστήριξη για τις εκδηλώσεις του Pride σε όλη την Ουαλία με τη χορηγία του Pride Cymru, τη δημιουργία ενός Ταμείου Υπερηφάνειας σε όλη την Ουαλία, και τον διορισμό ενός συντονιστή για το Pride της Ουαλικής.

Η κυβέρνηση διαβουλεύεται με το κοινό σχετικά με το σχέδιο, το οποίο καταρτίστηκε από ανεξάρτητη ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ εμπειρογνωμόνων και ξεκίνησε από την υφυπουργό κοινωνικής εταιρικής σχέσης, Hannah Blythyn, στις 29 Ιουλίου.

Η Blythyn δήλωσε, ότι η κυβέρνηση επιδιώκει ένα σχέδιο δράσης «για να επιτύχουμε τη φιλοδοξία μας για την προώθηση της ισότητας των ΛΟΑΤΚ+ στην Ουαλία.»

«Το σχέδιο καθορίζει ένα ευρύ φάσμα ειδικών δράσεων πολιτικής, που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αναγνώριση, την ασφάλεια, τη στέγαση, και τις κοινότητες, την ιατρική και κοινωνική φροντίδα, την εκπαίδευση, και τον χώρο εργασίας, υιοθετώντας μια διακυβερνητική προσέγγιση, που καλύπτει όλους τους τομείς πολιτικής, για να μπορέσουμε πραγματικά να επιτύχουμε ισότητα για όλους στην Ουαλία.» 

«Στο τέλος του μήνα υπερηφάνειας τέθηκαν τα βασικά βήματα προς το ταξίδι για την επίτευξη μεγαλύτερης ισότητας προς τα ΛΟΑΤΚ+ στην Ουαλία. Φιλοδοξία μας είναι να αντιμετωπίσουμε τις μακροχρόνιες διαρθρωτικές ανισότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν, να αμφισβητήσουμε τις διακρίσεις και να δημιουργήσουμε μια χώρα χωρίς προκαταλήψεις.»

Το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης της Ουαλίας για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα έρχεται, αφού η Liz Truss, η υπουργός ισότητας των Tory, πρότεινε ότι θα καταργήσει το ΛΟΑΤΚΙ+ σχέδιο δράσης σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπλέον, το μακροπρόθεσμο σχέδιο για την απαγόρευση της θεραπείας μεταστροφής έχει σταματήσει για άλλη μια φορά από τη κυβέρνηση, η οποία σχεδιάζει τώρα να ξεκινήσει μια διαβούλευση, παρά το γεγονός ότι είχε διαβουλευθεί ευρέως σχετικά με αυτό το ζήτημα το 2018.

Η Davinia-Louise Green, διευθύντρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης LGBT+ Stonewall Cymru, απάντησε στο νέο σχέδιο δράσης της Ουαλίας λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε στο ταξίδι προς την πλήρη ισότητα των ΛΟΑΤΚ+ ατόμων.»




Δες και αυτό!