Τώρα ο Αυγενάκης υπόσχεται στήριξη στον Ιακωβίδη

01/08/2021
από

Κατόπιν εορτής, ο υφυπουργός Αθλητισμού κάλεσε τον αθλητή να συναντηθούν από κοντά και «να αντιμετωπίσουμε από κοινού όλες τις δυσκολίες». Σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση.

Έπρεπε πρώτα ο Θοδωρής Ιακωβίδης να εκφράσει το παράπονό του για την παντελή απουσία στήριξης από την πολιτεία, για να… «ευαισθητοποιηθεί» η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωταθλητής της άρσης βαρών, με ιδιαίτερο συγκινητικό τρόπο, ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την αγωνιστική δράση, περιγράφοντας παράλληλα τη δύσκολη κατάσταση και τις άσχημες συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η προετοιμασία του. Όσον αφορά την απόφασή του να αποχωρήσει από την ολυμπιακή ομάδα, είπε: «Έχω κουραστεί πολύ και δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση. Είναι πολύ λυπητερό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή γιατί δεν σου παίρνει λεφτά, επειδή ξέρει την κατάσταση σου».

Στο πλευρό του Θ. Ιακωβίδη έσπευσαν να σταθούν πρώην και νυν αθλητές, όπως ο Πύρρος Δήμας, ο Λευτέρης Πετρούνιας και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Μάλιστα, ο Π. Δήμας δήλωσε ότι ο ίδιος αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν «για τα δάκρυα του Θοδωρή Ιακωβίδη».

Εκ των υστέρων, βεβαίως, στήριξη υποσχέθηκε κι ο κ. Αυγενάκης που –όπως ο ίδιος δήλωσε στην ΕΡΤ– επικοινώνησε με τον αθλητή και συμφώνησαν να επανεξετάσει ο Θ. Ιακωβίδης την απόφασή του να σταματήσει τον αθλητισμό.

Δήλωσε μάλιστα πως συμφώνησαν να συναντηθούν από κοντά και «να αντιμετωπίσουμε από κοινού όλες τις δυσκολίες».

Ωστόσο, έδιωξε από πάνω του τυχόν ευθύνες και τις επέρριψε όλες στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στην ομοσπονδία της άρσης βαρών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η προετοιμασία των αθλητών είναι εξ ολοκλήρου ευθύνη των διοικήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών της χώρας μας και της ΕΟΕ…», αν και έσπευσε να προσθέσει πως η συνεργασία τους «είναι στενή».

Για άλλη μια φορά υποσχέθηκε μεταρρυθμίσεις στον αθλητισμό και αντιμετώπιση των προβλημάτων που βιώνουν οι αθλητές.




Δες και αυτό!