«Ολάντ δεν θέλουμε τον νόμο σου»

22/04/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Μία μέρα πριν από την οριστική ψηφοφορία του νομοσχεδίου, σχετικά με την καθολική νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στη Γαλλία και οι αντιδράσεις καλά κρατούν.

Μεγάλη πορεία εχθές στους δρόμους του Παρισιού από άτομα που εναντιώνονται στο εν λόγω νομοσχέδιο. Με συνθήματα όπως «Ολάντ δεν θέλουμε τον νόμο σου» και «Το παιδί δεν είναι δικαίωμα» (αναφερόμενοι και στη δυνατότητα υιοθεσίας) προσπάθησαν να μεταπείσουν την κοινή γνώμη και την πολιτεία.

Πορεία όμως που σε κάποιες περιπτώσεις κινδύνεψε να ξεπεράσει τα όρια της ειρηνικής διαδήλωσης, μιας και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις διαδηλωτές που είχαν στην κατοχή τους δακρυγόνα, ρόπαλα και σιδερογροθιές.

Την ίδια ώρα πάντως, πραγματοποιήθηκε και μια αντιδιαδήλωση υπέρ του δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών στο γάμο.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι μετά τη ψήφιση σου νομοσχεδίου, η Γαλλία θα είναι η 14η χώρα παγκοσμίως που θα νομιμοποιήσει τους gay γάμους.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!