Το Βατικανό «μοιράζεται» Παλάτσο της Ρώμης με σάουνα για gay

13/03/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Το Europa Multiclub είναι η Νο. 1 σάουνα και γυμναστήριο για ομοφυλόφιλους στην Ιταλία. Διαθέτει χαμάμ και πισίνες, προσφέρει υπηρεσίες μασάζ και διοργανώνει θεματικά πάρτι. Τίποτα περίεργο μέχρι εδώ.
Το περίεργο είναι πως στο ιστορικό κτίριο της ιταλικής πρωτεύουσας όπου στεγάζεται η σάουνα βρίσκεται επίσης η έδρα της Συνόδου για τον Ευαγγελισμό των Λαών του Βατικανού…
Η Αγία Έδρα πλήρωσε 20 εκατομμύρια ευρώ το 2008 για περίπου 20 διαμερίσματα στο κτίριο προκειμένου να στεγαστεί η Σύνοδος για τον Ευαγγελισμό των Λαών, σημαντικό τμήμα του Βατικανού επιφορτισμένο με ιεραποστολικές δραστηριότητες.
Ο καρδινάλιος Ιβάν Ντίας είναι ένας εκ των ενοίκων του Παλάτσο.
Η εγγύτητα με το Europa Multiclub, που θεωρείται η καλύτερη σάουνα για γκέι στην Ιταλία, έχει εγείρει ποικίλα σχόλια δεδομένης της στάσης της Καθολικής Εκκλησίας έναντι των ομοφυλόφιλων.
Το Βατικανό έχει αρνηθεί να σχολιάσει τη γειτνίαση της σάουνας με την έδρα της Συνόδου. Ο καρδινάλιος Ντίας έχει δηλώσει, πάντως, κατά το παρελθόν, όπως θυμίζει το BBC, πως οι ομοφυλόφιλοι «μπορούν να θεραπευτούν από τις αφύσικες κλίσεις τους μέσω του μυστηρίου της μετανοίας». Ο 76χρονος ινδικής καταγωγής καρδινάλιος, πρώην αρχιεπίσκοπος της Βομβάης, συμμετάσχει στο Κονκλάβιο που θα επιλέξει τον επόμενο προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Πηγή: in.gr




Δες και αυτό!