Koza Mostra & Αγάθωνας στη Σουηδία! – Η φαντασμαγορική βραδιά στο Γκάζι σε φωτογραφίες

antivirus magazine διαφήμιση

Ήταν απλά η καλύτερη ελληνική επιλογή για τη Γιουροβίζιον από το 1974. Η βραδιά περιείχε τα μεγαλύτερα ονόματα της Eurovision και απολαύσαμε ιστορικές στιγμές στα ανατρεπτικά ντουέτα. Το MAD TV και η ΕΡΤ έδωσαν απλά τν καλύτερό τους εαυτό και αυτό φανηκε αφενώς μεν στο χειροκρότημα αλλά και στο Twitter καθώς τα hastags για την ελληνική επιλογή πήραν απλά φωτιά! Η τηλεθέαση εκτοξέυτηκε μετά την περσινή αποτυχημένη διοργάνωση στο 21,5% στο σύνολο και 29,6% στο νεανικό κοινό με pick το 30,5% σε κάποιες στιγμές της βραδιάς. Είναι η πρώτη φορά που το show της ελληνικής επιλογής μεταδόθηκε στην κυρίως primetime ζώνη (21:00-24:00).

ΔΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ

Η βραδιά κύλησε ομαλά με γρήγορο και περιεκτικό πρόγραμμα. Οι παρουσιαστές έκαναν μια καλή και safe εμφάνιση με τον Γιώργο Καπουτζίδη να πετάει τις ατάκες του πολύ έξυπνα και τη Δέσποινα Βανδή να είναι προσεκτική και ιδιαίτερα πετυχημένη στην παρθενική της εμφάνιση ως παρουσιάστρια.

Φυσικά εκεί που πόνταραν οι διοργανωτές ήταν στο concept των ανατρεπτικών ντουέτων και ενώ προσπαθούσαμε όλοινα ξεχωρίσουμε ποιο ήταν το καλύτερο τελικά όλα μας άφησαν με ανοιχτό το στόμα. Δυναμική όμως ήταν η εμφάνιση της Ruslana με την Ελένη Φουρέιρα και της Έλενας Παπαρίζου με τους VEGAS. Ιστορική όμως θεωρείται η στιγμή που στη σκηνή ανέβηκε η πρώτη ελληνίδα νικήτρια Βίκυ Λέανδρος και τραγούδησε με την Έλενα Παπαρίζου τη νικητήρια συμμετοχή της για το Λουξεμβούργο το 1972! Ο sexy Κώστας Μαρτάκης άφησε τις πιο hot εντυπώσεις πάνω στη σκηνή ενώ από όλους τους ξένους καλεσμένους ο Alexander Rybak πήρε το μεγαλύτερο χειροκρότημα.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΩΝ
Vicky Leandros & Helena Paparizou
 Despina Olympiou
Helena Paparizou & VEGAS
Dima Bilan & Demy
Alexander Rybak & Kostas Martakis
 Marija Serifovic & Melisses
Ruslana & Eleni Foureira

Οι καλεσμένοι του ελληνικού τελικού μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό όταν μίλησαν στο κοινό στα… ελληνικά. Χαρακτηριστικές ήταν οι ατάκες της Ruslana που μας είπε “Σ’αγαπώ” περί τις 50 φορές ενώ ο Alexander Rybak είπε πως οι Έλληνες είναι υπέροχοι άνθρωποι (στα ελληνικά) ενώ συνέχισε λέγοντας ότι οι λόγοι για τους οποίους αγαπά ιδιαίτερα την Ελλάδα είναι: α) επειδή οι έλληνες έχουν καρδιά και β) επειδή είναι sexy λαός. Η Μαρία Serifovic καλωσόρισε το ελληνικό κοινό με την προσφώνηση “ορθόδοξα αδερφια μου” και πήρε ένα μεγάλο χειροκρότημα.

Πάμε στα τραγούδια: η Θωμαή Απέργη έδωσε τον καλύτερό της εαυτό αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να συγκινήσει το κοινό ιδιαίτερα. ο Alex Leon με τη Giorgina πήραν μέσα στην αρένα το μεγαλύτερο χειροκρότημα για να καταλήξει σε μεγάλη απογοήτευση η ερμηνεία της καθώς δυστυχώς δεν το ερμήνευσε σωστά. Αυτό είναι για μας αξιοπερίεργο για ένα λόγο: 4 ώρες πριν το show, στη γενική πρόβα, η ερμηνεία της Giorgina έσπασε τα ηχεία στο Gazi Music Hall από την απίστευτη φωνή της και όλοι είπαμε “το έχει κερδίσει και με διαφορά”. Οι Koza Mostra με τον Αγάθωνα έδωσαν το δικό τους πάρτι στη σκηνή και σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα σάρωσαν στην τηλεψηφοφορία. Το τραγούδι τους άρεσε και στην κριτική επιτροπή καθώς και αυτή τους έβγαλε πρώτους στην ψηφοφορία τους. Τέλος, η Αγγελική Ηλιάδη για μας ήταν μακράν πολύ καλύτερη από οτι μπορούσαμε να φανταστούμε. Φωνητικά ολόσωστη και με μια σκηνική παρουσία πολύ προσεγμένη πήρε μεγάλο χειροκρότημα στο τέλος!

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




Δες και αυτό!