Δήμαρχος Αμβέρσας: Δεν θα δείχνετε ότι είστε gay

05/02/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Οι εργαζόμενοι του Δήμου της Αμβέρσας (Βέλγιο) δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να φορούν μπλουζάκια με το σήμα του gay κινήματος (ουράνιο τόξο) κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης και ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος «Νέα Φλαμανδική Συμμαχία», Μπαρτ Ντε Βέιβερ.

«Οι άνθρωποι, που εκπροσωπούν το πρόσωπο της πόλης της Αμβέρσας, πρέπει να επιδεικνύουν ουδετερότητα», είπε ο δήμαρχος σε συνέντευξή του στον φλαμανδικό Τύπο, σχολιάζοντας τη θέση του ηγέτη των Φλαμανδών Χριστιανοδημοκρατών, ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν απαγορεύεται να προβάλλεται ο σεξουαλικός προσανατολισμός σε αντίθεση με τα θρησκευτικά ή πολιτικά σύμβολα.

Σε συνέντευξή του στις εφημερίδες «Het Niewsblad» και «De Standard», ο δήμαρχος της Αμβέρσας, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να φορούν μπλουζάκια με το σήμα του gay κινήματος (ουράνιο τόξο) κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Σύμφωνα με τον Ντε Βέιβερ, το εν λόγω T-shirt αποτελεί ένδειξη ότι όσοι το φορούν είναι ομοφυλόφιλοι και αυτό δεν είναι ανεκτό.

Τόνισε, ακόμη, ότι ρούχα με σύμβολα που αναφέρονται σε κάποια φιλοσοφική ή πολιτική ιδεολογία ή σε κάποιο συνδικάτο ή αθλητικό σωματείο, επίσης δεν πρέπει να φοριούνται σε ώρες γραφείου.

Οι εργαζόμενοι του δήμου που αποτελούν το πρόσωπο της Αμβέρσας πρέπει να διατηρούν ουδέτερη εικόνα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος στους δημοσιογράφους. «Υπάρχουν όρια σε κάθε μορφή έκφρασης, ιδιαίτερα όταν στέκεσαι πίσω από ένα γραφείο αντιπροσωπεύοντας την πόλη της Αμβέρσας. Μπορεί μια γυναίκα να φορέσει μαντήλα; Φυσικά, αλλά όχι όταν εργάζεται. Οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπεται να φορούν ούτε μπλούζες με τη φράση «ο λαός μας πρώτα» (ένα από τα συνθήματα του ακροδεξιού κόμματος Vlaams Belang)

Έσπευσε βέβαια να υπογραμμίσει ότι δεν έχει τίποτα εναντίον των ομοφυλόφιλων, ενώ μετά τις αντιδράσεις για τις δηλώσείς στις φλαμανδικές εφημερίδες, δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι πάντοτε στήριζε τα ίσα δικαιώματα για τους ομοφυλόφιλους.

Gay οργανώσεις εκφράζουν την ανησυχία της για τις δηλώσεις του δημάρχου ενώ κύμα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει για τα λεγόμενά του και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

πηγή: tvxs.gr




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!