Οι πρώτοι ανοιχτά gay βουλευτές στην Ιρλανδία

07/03/2011
από
antivirus magazine διαφήμιση

Το κόμμα των Εργατικών της Ιρλανδίας στις πρόσφατες γενικές εκλογές εξέλεξε τους πρώτους δύο ανοιχτά γκέι βουλευτές! Ο Dominic Hannigan και ο John Lyons θα καταλάβουν και επίσημα τις έδρες τους στο Κοινοβούλιο της Ιρλανδίας την επόμενη εβδομάδα.Η εκλογή τους φαίνεται να αντικατοπτρίζει την ολοένα και αυξανόμενη αποδοχή των γκέι και λεσβιών στη χώρα.

O Dominic Hannigan μάλιστα εκλέχθηκε σε εκλογική περιφέρεια της επαρχίας, ωστόσο η σεξουαλικότητά του δεν φάνηκε να ενοχλεί τους ψηφοφόρους του. “Η εκλογή όχι ενός αλλά δύο ανοιχτά γκέι βουλευτών γράφει ιστορία”, σύμφωνα με τον συν-πρόεδρο της LGBT Ομάδας του Εργατικού Κόμματος Ιρλανδίας, Paul McConnell. “Η εκλογή τόσο του Dominic Hannigan όσο και του John Lyons είναι ένα βήμα προς την ισότητα στην Ιρλανδία και ευελπιστούμε στην συνεισφορά τους εντός του κοινοβουλίου”.

Η συζήτηση για την ισότητα στο γάμο γίνεται ακόμα πιο έντονη στην Ιρλανδία, με αφορμή την εκλογή των δύο βουλευτών. Η φεμινίστρια, ακτιβίστρια και ακαδημαϊκός Ailbhe Smyth (φωτο δεξιά), επικεφαλής της οργάνωσης National Lesbian & Gay Federation, επισημαίνει: “το Εργατικό Κόμμα και το Fine Gael έχουν καθήκον να νομοθετήσουν για τα ίσα δικαιώματα στον πολιτικό γάμο για τις λεσβίες και τους γκέι.. Οι διακρίσεις εις βάρος τους σε αυτό το θέμα είναι απαράδεκτες”.

Link:Η Ιρλανδία εξέλεξε τους δύο πρώτους ανοιχτά γκέι βουλευτές της « Blog Ενάντια στην Ομοφοβία και τον Ομοαρνητισμό

 

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!