17 χρόνια χωρίς τη Μελίνα

06/03/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Δεκαεπτά χρόνια μετά τον θάνατο της Μελίνας Μερκούρη, την Κυριακή 6 Μαρτίου 1994, οι άνθρωποι που τη γνώρισαν, την αγάπησαν και συνεργάστηκαν μαζί της, τη θυμούνται πάντοτε.

”Τι είναι αυτό που μπορεί να σας δαμάσει;” τη ρώτησε η δημοσιογράφος. ”Μόνο ο θάνατος” απάντησε.

Εκείνο το κυριακάτικο πρωινό της 6ης Μαρτίου του 1994, η είδηση μεταδόθηκε σαν αστραπή από τη Νέα Υόρκη στην Ελλάδα. Κι έκανε τους πάντες να παγώσουν…

”Όταν ανακοινωθεί ο θάνατός μου να το διασταυρώσετε πάλι και πάλι. Γιατί μάλλον δεν θα έχω πεθάνει.” είχε πει στον δημοσιογράφο Βασίλη Καβαθά. Το έκαναν. Το διασταύρωναν για μία ολόκληρη μέρα. Ξανά και ξανά. Αδύνατο να το πιστέψεις. Πεθαίνουν οι θεές;

Όμως εκείνη η βεβιασμένη κίνηση του χεριού της Μανουέλλας Παυλίδου στους δημοσιογράφους που ξημεροβραδιάζονταν έξω από το νοσοκομείο στη Νέα Υόρκη δεν άφηνε περιθώρια παρερμηνείας. ΤΕΛΟΣ. ”Θυμάμαι μόνο ότι βρέθηκα στον δρόμο, εκεί που ήταν το βαν της τηλεόρασης, κι ότι χτύπησα το τζάμι του για να τραβήξω την προσοχή των ρεπόρτερ που ήταν μέσα. Χωρίς να μιλήσω έκανα μια κίνηση με το χέρι, για να πω τέλος.”…

Η Μελίνα είχε ”φύγει”…

Την Παρασκευή πραγματοποιήθεικε στον τάφο της στο Α’ Νεκροταφείο το ετήσιο μνημόσυνό της. Εκεί ήταν όσοι διδάχθηκαν από την «Ελληνίδα θεά», μέλη της οικογένειάς της και οι φίλοι στους οποίους άφησε παρακαταθήκη το πνεύμα του αγώνα και το πνεύμα της αγάπης.

Τι θα έλεγε άραγε η Μελίνα για την κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα ; Τι θα έλεγε για τα ΛΟΑΤ δικαιώματα και τις ομοφοβικές επιθέσεις ;

Σε μια μοναδική συνέντευξη της στην ΕΡΤ η Μελίνα μιλούσε μεταξύ άλλων και για τον πολιτισμό,λέγοντας «Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί για τον πολιτισμό. Η Ελλάδα αυτό είναι, η κληρονομιά της, αυτό είναι η περιουσία της και αν το χάσουμε αυτό δεν είμαστε κανείς».

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης της Μελίνας παρακάτω

 

 

Η αγαπημένη μας Νάνα Μούσχουρη, η οποία ήταν στενή φίλη της Μελίνας, το 2002, της είχε αφιερώσει ένα μοναδικό τραγούδι ( σε μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και στίχους του Άρη Δαβαράκη ) , το video του οποίου μπορείτε να δείτε παρακάτω.

 

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!