Σουηδική ομάδα απέλυσε όλους τους ποδοσφαιριστές της για ομοφοβία

10/12/2012
antivirus magazine διαφήμιση

H διοίκηση του σουηδικού ποδοσφαιρικού συλλόγου Sörskogens IF απέλυσε όλους τους ποδοσφαιριστές της επειδή προέβησαν σε ομοφοβικά σχόλια σε βάρος αντιπάλων τους στη διάρκεια πρόσφατης αναμέτρησης. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Aftonbladet μάλιστα, ορισμένοι παίχτες προέτρεπαν και τους οπαδούς τους να εκστομίζουν ομοφοβικά συνθήματα προς τους αντιπάλους τους.

«Έχετε όλοι τον HIV» και «θα μας κολλήσετε όλους AIDS» είναι μερικά από τα απαράδεκτα συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης που διεξήχθη στα τέλη Νοεμβρίου.

Αποδέκτες των συνθημάτων οι παίκτες της Stockholm Snipers, ένας σύλλογος που τάσσεται ανοικτά υπέρ της σεξουαλικής ανεκτικότητας και στον οποίο πολλοί από τους ποδοσφαιριστές δε διστάζουν να αποκαλύψουν τις ομοφυλοφιλικές τους προτιμήσεις.

Τεταμένο ήταν το κλίμα ενώ εξελισσόταν το παιχνίδι, ενώ ο προπονητής της αντίπαλης ομάδας, Κρίστοφερ Σμίτς, παραδέχτηκε ότι οι παίκτες του κλειδώθηκαν στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα, μέχρις ότου αδειάσει το γήπεδο, προκειμένου να αποχωρήσουν υπό ασφαλείς συνθήκες αργότερα.

Η Sörskogens, η οποία αγωνίζεται στην 7η κατηγορία, στα τοπικά πρωταθλήματα της Σουηδίας, εκλήθη σε απολογία από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας και της επεβλήθη χρηματικό πρόστιμο ύψους 580 ευρώ.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του συλλόγου Κέτιλ Τόρπ αποφάσισε να λάβει πιο δραστικά μέτρα και απέλυσε όλους τους παίκτες της πρώτης ομάδας.

Σε δηλώσεις προς τον τύπο, υποστήριξε ότι « Η ανοχή μας απέναντι σε ομοφοβικά ξεσπάσματα θα είναι μηδενική. Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες και πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι η ομοφοβία είναι αντίθετη προς τις αξίες μας. Η διοίκηση του συλλόγου από κοινού αποφάσισε την απόλυση των εν λόγω παικτών».

Πηγή: tvxs.gr

Νίκος Σοφιανός

Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!