“Δεν θα δεχτούν όλοι τους gay ποδοσφαιριστές”

04/12/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Δημόσια στήριξη και προβληματισμός για τους gay ποδοσφαιριστές από τον Γκάρεθ Σάουθγκειτ.

Ο πρώην Άγγλος διεθνής υποστήριξε ότι οι ομοφυλόφιλοι ποδοσφαιριστές θα γίνουν αποδεκτοί από τους συμπαίκτες τους, αλλά μια μερίδα των φιλάθλων δεν θα τους δεχτεί.

«Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει κάποια αντίδραση από τους φιλάθλους αλλά από τους συμπαίκτες τους οι γκέι ποδοσφαιριστές θα είναι αποδεκτοί» ,δήλωσε ο πρώην παίκτης της Άστον Βίλα.

«Πιστεύω ότι οι γκέι παίκτες θα γίνουν αποδεκτοί στα αποδυτήρια, διότι οι ποδοσφαιριστές έχουν μάθει να συναναστρέφονται με ανθρώπους διαφορετικής εθνικότητας, φυλής και θρησκείας. Είναι στην κουλτούρα τους λοιπόν, να σέβονται την διαφορετικότητα του συναδέλφου τους», συμπλήρωσε ο Σάουθγκειτ.

Για το «καυτό» ζήτημα της αποδοχής του κόσμου επισήμανε: «Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις αντιδράσεις όλων των οπαδών, όποτε δυστυχώς θα υπάρχει ένα μέρος του κόσμου που θα αντιδράσει άσχημα».

Παρά το μεγάλο ποσοστό των αναγνωρίσιμων αθλητών και αθλητριών που έχουν μιλήσει ανοιχτά για την σεξουαλικότητα τους, στο ποδόσφαιρο το μόνο μεγάλο όνομα που εξέφρασε δημόσια την διαφορετικότητα του ήταν ο Τζάστιν Φασάνου την δεκαετία του ’90.

Για το γεγονός αυτό ο πρώην προπονητής της Μίντλεσμπρο δήλωσε: «Χρειάζεται κάποιος να είναι πολύ γενναίος για να μιλήσει ανοιχτά και ειλικρινά για αυτό το θέμα».

Οι δηλώσεις του Σάουθγκειτ αποτελούν συνέχεια των όσων είχε γράψει ο Αντρές Λίντεγκααρντ στο προσωπικό του blog μέσα στην εβδομάδα. Ο δεύτερος τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε εκφράσει την ανάγκη του ποδοσφαίρου για έναν γκέι ήρωα και είχε αναφερθεί στο γεγονός ότι πολλοί νέοι ταλαντούχοι γκέι αθλητές παρατούν το ποδόσφαιρο γιατί ξέρουν πως δεν θα γίνουν αποδεκτοί.

Πηγή: sentragoal.gr




Δες και αυτό!