Λίβερπουλ: Εντείνονται οι έρευνες για ομοφοβική και τρανσφοβική επίθεση

28/07/2021
από
Λίβερπουλ
Λίβερπουλ

Πολυάριθμη ομάδα εφήβων επιτέθηκε σε τρία άτομα τον Μάιο στο κέντρο της πόλης του Λίβερπουλ. Χθες, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις εικόνες των πιθανών δραστών, όπως έχουν καταγραφεί σε κάμερα.

Στις 16 Μαΐου μία ομάδα εφήβων επιτέθηκε σε τρία άτομα χτυπώντας τα με μπουνιές, πετώντας τα πράγματά τους, και κλέβοντας ένα κινητό τηλέφωνο. Την ίδια στιγμή αναφέρθηκε ότι έβριζαν με ομοφοβικό και τρανσφοβικό τρόπο.

«Είναι εντελώς και απολύτως απαίσιο»

Όπως αναφέρθηκε στο Liverpool Echo χθες (27 Ιουλίου), η αστυνομία του Merseyside κυκλοφόρησε τις εικόνες CCTV δύο νεαρών ομάδων, που μπορεί να βοηθήσουν στις έρευνες της αστυνομίας.

Μετά την επίθεση στην οδό Roe, έξω από το κατάστημα One Under τον Μάιο, ένα κορίτσι από τη Seaforth συνελήφθη για υποψία επίθεσης και ληστείας, αλλά βγήκε με εγγύηση και παραμένει υπό έρευνα, αναφέρει η Echo.

Ο επικεφαλής επιθεωρητής ντετέκτιβ Paul Speight φέρεται να λέει: «Είναι εντελώς και απολύτως απαίσιο να πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να γίνουν στόχος λεκτικής και σωματικής κακοποίησης απλά και μόνο λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου τους.»

Αναφέρει, επίσης, ότι έχουν αυξήσει τις περιπολίες στην περιοχή και εισήγαγαν ένα κινητό αστυνομικό σώμα για την προστασία των ΛΟΑΤΚ ανθρώπων. Ζητά, ακόμη, από τους ανθρώπους να επικοινωνήσουμε με τις αρχές εάν αναγνωρίσουν κάποιο άτομο από τις εικόνες.

“Δε θέλω να είμαι γκέι”

Τις τελευταίες εβδομάδες το Attitude έχει καταγράψει μια σειρά από ομοφοβικές επιθέσεις στο Λίβερπουλ. Τον Ιούνιο, υπήρξαν τρία περιστατικά μέσα σε μία μόνο εβδομάδα, με κάθε επιζών άτομο να ισχυρίζεται ότι η επίθεση ήταν απρόκλητη.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Aodhán Benson, από το Μπέλφαστ, την πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας, δέχτηκε επίθεση από άντρες που του φώναζαν ομοφοβικές βρισιές. Μιλώντας στο Echo τότε, είπε: «Αν αυτό σημαίνει να είναι γκέι, τότε δε θέλω να είμαι γκέι. Κυριολεκτικά, αν αυτό είναι το αποτέλεσμα της σεξουαλικότητάς μου, τότε δε θα είμαι ομοφυλόφιλος, αν απλώς με αφήσετε ήσυχο.»

Τα στοιχεία της αστυνομίας του Μέρσεϊσαϊντ, μιας άλλης μητρόπολης της Αγγλίας, δείχνουν αύξηση 25% στα εγκλήματα στη βάση του μίσους σε βάρος των ΛΟΑΤΚ ατόμων μεταξύ του Απριλίου 2020 και του Μαρτίου του τρέχοντος έτους, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!