Huffington Post: «Στη σκιά του φόβου ζουν οι ομοφυλόφιλοι στην Ελλάδα»

26/11/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Η Huffington Post βάζει «στο μικροσκόπιο» την Ελλάδα και τις επιθέσεις που έχουν δεχθεί κατά καιρούς ομοφυλόφιλοι στο κέντρο της Αθήνας. Με τον τίτλο «Οι ομοφυλόφιλοι ζουν υπό τον φόβο στην Ελλάδα», η Fragkiska Megaloudi, που υπογράφει το άρθρο, αναφέρει ότι από τον Αύγουστο καταγγέλλονται τουλάχιστον δύο ομοφοβικές επιθέσεις το μήνα.

«Ομάδες ατόμων με μοτοσικλέτες, ντυμένοι στα μαύρα κρατώντας συνήθως μαχαίρια, περιπολούν στις περιοχές που συχνάζουν ομοφυλόφιλοι στην Αθήνα και ασκούν λεκτική και σωματική βία», αναφέρει το κείμενο, ενώ παρατίθενται δύο συμβάντα.

Ο 39χρονος Σταμάτης Περαματζής ανέφερε ότι έξω από ένα πάρκινγκ σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας, εκείνος και ο φίλος του δέχτηκαν απειλές από δύο άνδρες, ντυμένους στα μαύρα που τους φώναζαν: «Π… θα σας πετάξουμε έξω από την Ελλάδα και δεν θα γυρίσετε ποτέ πίσω. Θα σας δώσουμε ένα μάθημα». Ο 39χρονος και ο φίλος του στάθηκαν τυχεροί, καθώς εκείνη την ώρα έφτασε στο σημείο ένας φρουρός.

Ωστόσο, ο 25χρονος Στέφανος Αγέλαστος δεν είχε την ίδια τύχη.Την ώρα που πήγαινε με ένα φίλο του στη στάση του λεωφορείου, δύο άνδρες πάνω σε μοτοσικλέτα τους πλησίασαν και τους ρώτησαν αν είναι γκέι. Όταν εκείνος τους απάντησε θετικά, του επιτέθηκαν. «Ξαφνικά άρχισαν να με χτυπάνε και να με κλωτσάνε. Σοκαρίστηκα. Κατάφερα να αρπάξω το κινητό μου και να καλέσω την αστυνομία. Οι άνθρωποι απλά αγνοούσαν αυτό που συνέβαινε. Μόνο ένας καταστηματάρχης από το Πακιστάν και ένας χρήστης ναρκωτικών που περιπλανιόταν στο δρόμο ήρθαν να με βοηθήσουν».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τέτοιου είδους επιθέσεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, που η χώρα μαστίζεται από την κρίση, καθώς και από τότε που η Χρυσή Αυγή εισήλθε στη βουλή.

πηγή: attikipress.gr / huffingtonpost.co.uk

ολόκληρο το άρθρο στα αγγλικά εδω




Δες και αυτό!