Ποινική δίωξη σε βάρος του John Galliano

04/03/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Για φυλετική προσβολή θα διωχθεί ο Βρετανός σχεδιαστής John Galliano, ο οποίος θα κληθεί ενώπιον του Ποινικού Δικαστηρίου του Παρισιού στα τέλη του 2011.

Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να ασκήσει δίωξη εναντίον του σχεδιαστή με άμεση κλήτευση ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου.

Ο ίδιος ο διάσημος σχεδιαστής δηλώνει σήμερα μετανιωμένος για ότι έγινε και σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι ο αντισημιτισμός και ο ρατσισμός «δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας» και ζήτησε «ανεπιφύλακτα» συγγνώμη αν προσέβαλε κάποιον.

Ο Galliano συνελήφθη στις 24 Φεβρουαρίου στο Παρίσι με την κατηγορία ότι επιτέθηκε φραστικά σε ένα ζευγάρι, με αντισημιτικά σχόλια, στο καφέ La Perle στην περιοχή του Marais, στο Παρίσι και είχε τεθεί την επομένη σε διαθεσιμότητα από τα καθήκοντα του στον οίκο Dior για τον οποίο εργαζόταν από το 1997, πριν τελικά απολυθεί.

Ο Βρετανός σχεδιαστής αναμένεται να δικαστεί το δεύτερο τρίμηνο του 2011, ενώ εάν καταδικαστεί αντιμετωπίζει φυλάκιση έξι μηνών και πρόστιμο 22.500 ευρώ.

Το Marais αποτελεί την gay συνοικία της γαλλικής πρωτεύουσας, η οποία είναι όμως και η ιστορική γειτονία της Εβραικής κοινότητας του Παρισιού. Διαβάστε το άρθρο μας για το Παρίσι εδώ.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!