Αντιφασιστικό τριήμερο στην Θεσσαλονίκη

09/11/2012
antivirus magazine διαφήμιση

 

Επειδή ο φασισμός στην αρχή έρχεται για τους ‘άλλους’, αλλά σιγά-σιγά για όλους, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, ανάμεσα στις οποίες και το Thessaloniki Pride, οργανώνουν αντιφασιστικό τριήμερο 9-11 Νοε. ’12, για να καταδείξουν και να απομονώσουν το φασισμό και να μην τον αφήσουν να καταστρέψει τον κοινωνικό ιστό. Προσκεκλημένοι όλοι, ιδιαίτερα όσοι αισθάνονται ότι δεν τους αγγίζει (ακόμα) η φασιστική απειλή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/11 19:30 στο Σινέ “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”

Προβολή του ντοκιμαντέρ του Α. Χατζηστεφάνου για τη Χρυσή Αυγή (17 λεπτά)

εισηγητές στη συζήτηση: Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Δρ. Φιλοσοφίας “Νεοναζισμός: Ευθύνες του συστήματος και Νεοελληνική ιδεολογία”, ΚΛ. ΓΡΙΒΑΣ Ψυχίατρος “Η κοινωνιολογία του νεοναζισμού και ο ανθρωπολογικός τύπος που παράγει”, ΑΡ. ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ Δημοσιογράφος “Νεοναζισμός και Μ.Μ.Ε.”

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/11 19:30 στο Σινέ “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”

συζήτηση – εισηγητές: Λ. ΧΑΣΙΩΤΗΣ Τμήμα Ιστορίας Α.Π.Θ. “Προϋποθέσεις, χαρακτηριστικά και δυναμική του Ευρωπαϊκού φασισμού”, ΣΠ. ΜΑΡΚΕΤΟΣ Τμήμα Πολ. Επιστημών Α.Π.Θ. “Οι ρίζες του φασισμού στην Ελλάδα και η επικαιροποίησή του σήμερα”, Κ. ΔΕΣΠΟΙΝΙΑΔΗΣ Εκδόσεις “Πανοπτικόν” “Ακούστηκε κιόλας το τρομερό παράγγελμα: WSTAWAC”

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/11 19:30 ελεύθερος κοινωνικός χώρος Σχολείο (Βασ. Γεωργίου και Μπιζανίου γωνία, στάση Ευζώνων)

ΕΜΕΙΣ ΟΙ “ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟΙ” ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ

Ομάδα προσβασιμότητας, Παρατηρητήριο για τα δικαιώματα στο χώρο της ψυχικής υγείας, Thessaloniki Pride, Yol Στέκι μεταναστών

* Ακολουθεί μουσική βραδιά και κουζίνα οικονομικής ενίσχυσης

Διοργάνωση: Αντιεξουσιαστική κίνηση Θεσ/νίκης, Ομάδα προσβασιμότητας, Thessaloniki Pride, Παρατηρητήριο για τα δικαιώματα στο χώρο της ψυχικής υγείας, Yol Στέκι μεταναστών




Δες και αυτό!