Str8 talking #54 – Στον ”ιστό” του έρωτα

05/11/2012
antivirus magazine διαφήμιση

 

Και ναι, επιτέλους, επέστρεψα στην αγαπημένη μου Αθήνα. Μια πόλη που είτε θα λατρέψεις αμέσως είτε θα αποκτήσεις σε χρόνο dt τάσεις φυγής. Παλαιότερα συνήθιζα να λέω πως η Αττική είναι η Νέα Υόρκη της Ελλάδας. Κίτρινα ταξί, μετρό , η τρέλα του καθένα στην φόρα και ρυθμοί ζωής που αν δεν κουβαλάς και μια δόση αναισθησίας είναι ικανοί να σε στείλουν στην εντατική. Το να συμβιώνεις στην ίδια πόλη με 5 εκατομμύρια ανθρώπους είναι δύσκολο, το να ζεις στην μητρόπολη των gay εξαντλητικό. Ματαιόδοξοι bi, ονειροπαρμένοι παθητικοί και ασθενείς από την μάστιγα της αρρενωπότητας ενεργητικοί στο ίδιο τσουβάλι. Τώρα όπου τσουβάλι βάλτε ‘’planetromeo’’ ‘’gaydar’’ κτλ. Ποτέ δεν κατάλαβα πως γίνεται σε ένα κοινωνικό δίκτυο που υπάρχουν παραπάνω από 1500 online χρήστες την στιγμή που μπαίνεις, είναι τόσο δύσκολο να βρεις κάποιον που να καταφέρεις επιτέλους να κολλήσεις. Και με το κολλήσεις δεν αναφέρομαι ούτε στην σύναψη μιας σχέσης ούτε σε ένα πιθανό έρωτα αλλά στην δυσκολία του να βρεις κάποιον να συννενοηθείς. Ποιες είναι όμως οι πιθανότητες να πετύχεις τον άντρα των ονείρων σου σε μια ιστοσελίδα που διαβάζεις ‘’Μ’ αρέσει να πηδιέμαι από παθητικούς και να γαμάω κυρίως ενεργητικούς’’ σε προφίλ. Άντε να ανακαλύψεις ίχνη λογικής στην τρέλα αυτή.Μετά από ώρες καψίματος, αναζητώντας κάτι να με αφυπνίσει από τις μύριες μηχανικές συνομιλίες που είχα εμπλακεί, κατέληξε σε μερικές διαπιστώσεις.

Διαπίστωση 1η
Όσο κλασσικό και αν ακουστεί αυτό που θα πω είναι ο πρώτος ‘’νόμος’’ αυτής της κατάστασης. Οι εμφανίσιμοι- fit- αγγελικά πλασμένοι άντρες που μιλάς καταλήγουν πάντα να είναι μαλάκες ενώ με τα μπάζα –αν τους δώσεις την ευκαιρία- κάνεις τις πιο εποικοδομητικές συζητήσεις. Οι ‘’κούκλοι’’ έχουν πάρει είδηση την απήχηση που έχουν έτσι όταν εντοπίσουν έστω και ένα λάθος σου εξαφανίζονται αφού σκέφτονται πως στην γωνία περιμένει ο επόμενος ενώ οι ‘’ασχημούληδες’’ ακόμα και αν τους την δώσεις και λίγο στην αρχή θα το προσπαθήσουν έως τέλους. Δεν θα κατηγορήσω ούτε τους μεν ούτε τους δε. Μια συμβουλή για εσάς όμως έχω να την δώσω. Οκ, ξέρω πως είσαι ‘’φέτες’’ και πως η απόρριψη για εσένα είναι άγνωστη λέξη όμως το ότι βάση ερευνών οι πιο όμορφοι άνθρωποι είναι και οι πιο μοναχικοί πρέπει να σου χτυπήσει το καμπανάκι. Η απολλώνια ομορφιά μπορεί να μας αφήνει με ανοιχτό το στόμα όμως στο τέλος η υπεροψία που την συνοδεύει μας κάνει να σου κλείνουμε με καμάρι την πόρτα στην αψεγάδιαστη σου μούρη. Αγαπημένε μου ‘’μη προικισμένε και τόσο από την φύση’’ σταμάτα να κολλάς τόσο επιδεικτικά σε όποιον σε ενδιαφέρει. Αυτός πάντα το καταλαβαίνει, σε θεωρεί απελπισμένο και την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια.

Διαπίστωση 2η
Το φλέγον θέμα της φωτογραφίας είναι τόσο πονεμένο που αν ήταν άνθρωπος θα έλεγε ‘’Πυροβολείστε με, δεν αντέχω’’. Γιατί αγόρι μου στέλνεις φωτογραφία με το πώς ήσουν πριν έξι μήνες, όταν ήσουν έξι κιλά κάτω σημειώνοντας πως είναι η πιο πρόσφατη που έχεις; Γιατί μου στέλνεις εικόνες που μοιάζεις με τον Βασιλιά των σέξι αντρών μιας και έχεις φροντίσει με το να μην χαμογελάς να το παίζεις μοιραίος και να αναγκάζομαι εγώ να περνάω χίλια εγκεφαλικά όταν χαμογελάς ανακαλύπτοντας πως τα δόντια σου είναι πιο κίτρινα- αντιαισθητικά και από αυτά της γιαγιάς μου ; Σταμάτα επιτέλους να δημιουργείς λανθασμένες εντυπώσεις αφαιρώντας με photoshop τα σπυράκια, τις φακίδες ή τις ρυτίδες σου. Υπάρχει περίπτωση να σε συναντήσω και να πω ‘’Εδώ είμαστε’’ ή είναι περισσότερο πιθανό να σκεφτώ ‘’Ας το κάνω το ψυχικό’’; Είτε αυτό είναι να αντέξω ένα δίωρο μαζί σου, είτε ένα στα γρήγορα όταν πάει καιρός που έχω να δω χαρά στα σκέλια μου.

Διαπίστωση 3η
‘’Όλο τα ίδια και τα ίδια’’ ‘’Κανένας νορμάλ άνθρωπός;’’ και ‘’Δεν περιμένω να βρω κάτι σοβαρό εδώ μέσα’’ είναι λίγες από τις προτάσεις που διαβάζω συχνά στις σελίδες γνωριμιών και που δεν παίζει να μιλήσω σε αυτόν που τα έγραψε ακόμα και αν χαζεύω για ώρες την εικόνα προφίλ του. Ρε φίλε σταμάτα επιτέλους να είσαι προκατειλημμένος. Και εσύ εδώ μέσα δεν ψάχνεσαι ; Και αν νομίζεις πως κάνεις την διαφορά σταμάτα την λογοδιάρροια και απέδειξε το. Γιατί και εσύ που νομίζεις είσαι σαν το ….γάλα μέσα στις μύγες συμπεριφέρεσαι το ίδιο. Αν σου στείλει κάποιος και δεν σου αρέσει δεν απαντάς, αν ξεκινήσεις να μιλάς μαζί του και στην πορεία κάτι σε χαλάσει ή οι φωτογραφίες του σε απογοητεύσουν εξαφανίζεσαι και πιθανότατα παρότι ανταλλάξατε αριθμούς την Δευτέρα θα τον θυμηθείς την Κυριακή που θα έχεις καύλες. Άντε στον μικρόκοσμο σου κουκλίτσα μου, που νομίζεις πως είσαι και κάποια.

Διαπίστωση 4η
Μήπως από Planetromeo πρέπει να το μετονομάσουν σε Planet-Pinokio ; Γιατί τόσα ψέματα ούτε σε παραμύθια δεν διαβάζεις. Πλαστές ηλικίες, βάρη και ύψη, ρόλοι κτλ σε κάνουν όχι μόνο να θες να τους δεις μέσω κάμερας αλλά να τους πεις ‘’Πες μου που δουλεύεις να περάσω να σε δω ως πελάτης’’. Το ‘’Μόνο Ενεργητικός’’ είναι η ταμπέλα που με κάνει να γελάω για ώρες. Ζήτημα είναι από τους 500 που το γράφουν να το εννοούν οι 5 και αυτό το γνωρίζουν όσοι έχουν βγει με αρκετούς από δαύτους. Για να μην μιλήσω για την φάρα των ενεργοπαθητικών που στην πλειοψηφία τους είναι ‘’μποτομιέρες’’ που φοβούνται να το παραδεχτούν ακόμα και στον εαυτό τους. Καλύτερα ένας αυθεντικός παθητικός από ένας κατά φαντασία γαμιάς φίλοι μου. Να το θυμάστε αυτό.

Διαπίστωση 5η
Όλοι ψάχνουν τον πρίγκιπα του παραμυθιού, τον αναπάντεχο έρωτα, την καρμική σχέση, το διάσημο κλικ μα κανένας δεν τα βρίσκει στην χώρα που όλοι οι κακοί άνθρωποι ψάχνουν σεξ. Μα τι ντροπή είναι αυτή ; Mα πως μπλέξαμε εμείς με όλο αυτόν τον υπόκοσμο ; Βρε άσε τα σάπια και προσγειώσου στην πραγματικότητα. Δεν υπάρχει ο τέλειος άντρας, ο έρωτας τον δημιουργεί. Το να λες πως θες να ερωτευτείς αλλά με το που θα δεις την φωτογραφία του ή από το πρώτο ραντεβού ,είναι σαν να προσλαμβάνεσαι και να απαιτείς από την δεύτερη μέρα προαγωγή. Γίνεται ; Ε όχι βέβαια ! Όχι πως δεν υπάρχει και ο κεραυνοβόλος έρωτας. Άλλα αν δεν είσαι κανένα άπειρο νιάνιαρο ή κανένας μεσήλικος παρτόλας και καθώς τα χρόνια περνούν αυτός ο αστραπιαίος έρωτας εκλείπει. Είμαστε πιο υποψιασμένοι, αν έχουμε ήδη ερωτευτεί τον έχουμε απομυθοποιήσει και λίγο γιατί έχουμε ζήσει κάθε στάδιο του οπότε κατ’ επέκταση αν δεν δώσουμε χρόνο και ευκαιρίες στον άλλον θα μείνουμε με τα αβάσιμα και τελείως μη ρεαλιστικά παράπονα μας. Ας το καταλάβουμε από νωρίς μπας και συνέλθουμε…

Διαπίστωση 6η
‘’ Έχεις msn/skype;’’ ‘’Όχι φίλε δεν έχω. Ας τα πούμε εδώ’’ απαντώ και μην τον είδατε μετά. Πότε δεν κατάλαβα αυτές τις ατελείωτες συζητήσεις που γίνονται πριν από κάθε συνάντηση. Ας πούμε τα βασικά ρε φίλε –επάγγελμα, περιοχή, τα ‘’θέλω’’ μας και φωτογραφίες- και αν γουστάρουμε βγαίνουμε να σε δω από κοντά. Γιατί να ζούμε τα πρώτα ραντεβού μέσω μιας οθόνης ; Έτσι στερούμαστε οικιοθελώς όσες όμορφες αποχρώσεις μπορεί μια άμεση επαφή να έχει. Αλλά ακόμα και αν δεν σε κάλυψα με αυτό τον λόγο θα σου δώσω έναν που δεν μπορεί να μην δεχτείς. Από τους εκατοντάδες που συνομιλούμε, πόσοι είναι όπως προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι ; Γιατί να χάνω άδικο χρόνο, χρόνο που μπορώ να διαθέσω σε κάποιον που αξίζει περισσότερο, σε κάτι ανύπαρκτο ;

Συνοψίζοντας θέλω να μιλήσω για το πιο βασικό από όλα. Τουλάχιστον για εμένα. Ξέρω πως το μεγαλύτερο ποσοστό που μιλάς σε φλομώνει στα ψέματα, σου κρύβει αλήθειες και συμπεριφέρεται με ασυναγώνιστη καφρίλα. Ξέρω πως έχεις απογοητευτεί, ενίοτε έχεις πληγωθεί και ορκιστεί πως θα αντιμετωπίζεις αυτού του είδους τις γνωριμίες όπως τους αξίζει : στυγνά και υπολογιστικά. Όμως κράτησε στο πίσω μέρος του μυαλού σου πως υπάρχουμε και εμείς, ναι ένα μικρό ποσοστό αλλά υπάρχουμε, που ότι λέμε το εννοούμε. Όταν σου λέμε πως θέλουμε μια καλή γνωριμία γουστάρουμε ένα ωραίο πρώτο κλασσικό ραντεβού. Από αυτά που βλέπεις στις αμερικάνικες ρομαντικές ταινίες. Ραντεβού που αν ψάξεις βαθιά μέσα στην καρδιά σου και εσύ αναζητάς αλλά φοβάσαι να το παραδεχτείς. ‘’Δες με τι είναι κυνικός κάποιος και θα καταλάβεις τι του λείπει’’ είχε πει ένας κειμενογράφος κάποτε και αν το σκεφτείς είχε απόλυτο δίκιο. Σκύψε και άκουσε μας καλύτερα, σου λέμε την αλήθεια….

Κώστας Πάρης
[email protected]




Δες και αυτό!