Έκθεση Helmut Newton στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

12/11/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Το έργο του φωτογράφου Helmut Newton, του φωτογράφου που επαναπροσδιόρισε τη φωτογραφία μόδας και τη φωτογραφία, παρουσιάζεται στην πρώτη αναδρομική έκθεσή του στη χώρα μας και φιλοξενείται από τις 13 Νοεμβρίου έως τις 3 Μαρτίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο Helmut Newton (1920-2004) προκάλεσε και πολλές φορές σόκαρε με το φωτογραφικό έργο του, μέσω του οποίου κατόρθωσε να αποδώσει με χαρακτηριστικό τρόπο την ομορφιά, τον αισθησιασμό, το χιούμορ και τη βία που ένιωθε ο ίδιος να διέπουν τη συμπεριφορά των ανθρώπων που συναντά κάποιος στον κόσμο της μόδας, της πολυτέλειας, του χρήματος και της εξουσίας.

Η έκθεση αποτελεί αναδρομική καταγραφή του έργου του Newton και καλύπτει τις βασικές θεματικές της δουλειάς του, όπως είναι η μόδα, το γυμνό, το πορτραίτο, το σεξ, το χιούμορ… Το έργο του θεωρείται κατ’ εξοχήν κλασικό και αποδεικνύει ότι ο Newton δεν ήταν μόνον ένας φωτογράφος μόδας, αλλά ένας καλλιτέχνης που, καταρρίπτοντας όλους τους περιορισμούς της φωτογραφίας, πειραματίστηκε με θέματα και είδη και διεύρυνε τα όρια της σύγχρονης οπτικής κουλτούρας με το μοναδικό όραμά του.

Μετά το Παρίσι και το Grand Palais, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και η Αθήνα είναι οι πρώτες που την υποδέχονται σε διεθνές επίπεδο, ως προς τα έργα βέβαια, διότι το στήσιμο της έκθεσης στη Στέγη θα είναι εντελώς διαφορετικό

Η έκθεση περιλαμβάνει 196 έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες του μεγάλου καλλιτέχνη, από όλες τις μεγάλες θεματικές ενότητες που συναποτελούν το έργο του, αρκετά από τα πολλά πορτραίτα ανθρώπων της μόδας και του θεάματος, ενώ συμπεριλαμβάνονται και οι 21 μεγάλου μεγέθους εντυπωσιακές φωτογραφίες του, με διαστάσεις που ξεπερνούν τα δύο μέτρα ύψος, ανάμεσά τους και τα περίφημα μεγάλα γυναικεία γυμνά του.

Η έκθεση γίνεται σε αποκλειστική συνεργασία με το Helmut Newton Foundation ενώ πραγματοποιούνται και σειρά παράλληλων δράσεων για μαθητές.

Το τμήμα μόδας του antivirus σας προτείνει ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε την έκθεση αυτή, την οποία θεωρούμε πολύ σημαντική, μιας και η δουλειά του διάσημου φωτογράφου Helmut Newton είναι αναγνωρισμένη διεθνώς και σίγουρα θα είναι μια έκθεση που θα σας μείνει αξέχαστη για την εικαστική τελειότητα της και το έργο ενός μεγάλου φωτογράφου.

Helmut Newton

Διάρκεια

13 Νοεμβρίου 2012 – 3 Μαρτίου 2013

Χώρος

Εκθεσιακός χώρος, «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ»

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών,

Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 11745

www.sgt.gr

Τιμές εισιτηρίων
8 € | Μειωμ. 4 €

 

Main photo / CreditsHelmut Newton, Yves Saint Laurent, Rue Aubriot, Vogue France, 1975, Paris © Helmut Newton Estate

 

Ταυτότητα

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα και τα ρολόγια.

Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας στο εξωτερικό.

Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος από το τεύχος 33.

E-mail : [email protected]

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!