Str8 talking #52 – Λακ, paco rabanne και … έρωτας !

17/10/2012
antivirus magazine διαφήμιση

 

Οι παλμοί της καρδιάς μου ηχούν σαν τύμπανα από το άγχος, ο λαιμός μου αρχίζει να ξεραίνετε και στα παπούτσια μου έχει ήδη δημιουργηθεί μια μικρή λίμνη από ιδρώτα. Το βλέμμα μου προσπαθεί να τον εντοπίσει ανάμεσα στους βιαστικούς περαστικούς , μα εκείνος ακόμα άφαντος. ‘’Μήπως με έστησε ; Δεν νομίζω αφού μου έστειλε μήνυμα πως ετοιμαζόταν. Να δεις που ήρθε , με είδε, δεν του άρεσα και την κοπάνησε. Δεν το πιστεύω’’ ψέλλιζα προκατειλημμένος , όταν μια γνώριμη φωνή διέκοψε τον ειρμό των αρνητικών σκέψεων μου. ‘’Καλησπέρα, είσαι ο Κώστας ;’’ με ρωτά χαμογελώντας, με την ανακούφιση να οργανώνει επιτέλους τις ανεξέλεγκτες αισθήσεις μου. Όπως καταλάβατε ,οι αναμνήσεις από το πρώτο μου ραντεβού , κάθε άλλο από ευχάριστες ήταν. Με την εμπειρία άπειρων ραντεβού , πλέον, με κάθε καρυδιάς καρύδι ανά χείρας κατέληξα πως δεν είναι απαραίτητο να έχεις δικτατορικό στην ανθρωπολογία ή κρυστάλλινη σφαίρα για να μαγνητίσεις το ενδιαφέρον ενός άντρα. Αρκεί να έχεις την ιδιότητα να αποκωδικοποιείς τα σήματα ‘’μορς’’ ,που οι κινήσεις και οι προτάσεις του εκπέμπουν με ταχύτητα . Αν αυτή η ικανότητα δεν συγκαταλέγεται στα προσόντα σου , σταμάτα να αναστενάζεις και ρίξε μια ματιά σε έξι δοκιμασμένα και κυρίως άκρως επιτυχημένα βήματα.

  • Για να αποκτήσεις προβάδισμα, πριν καν τον γνωρίσεις , πάρε την πρωτοβουλία και πρότεινε του να συναντηθείτε σε οποιοδήποτε cafe-bar της αρεσκείας σου , με την δικαιολογία πως θα βρίσκεσαι ήδη εκεί ,μιας και νωρίτερα έχεις κάποιο επαγγελματικό meeting . Έτσι κερδίζεις το πλεονέκτημα του οικείου εδάφους που θα χαλαρώσει τις άμυνες σου, όπως επίσης το ότι δεν θα του δώσεις την ικανοποίηση πως ήρθες ντυμένος σαν τα μοντέλα από το διαφημιστικό της Prada για εκείνον, αλλά για τον εργοδότη ή τον προϊστάμενο σου.

 

  • Όταν σου είπε ‘’Θέλω να μάθω τα πάντα για εσένα’’ δεν εννοούσε τους ομηρικούς καυγάδες με τον πρώην σου , για την στιγμή που τον έπιασες στο κρεβάτι με τον ‘’κολλητό’’ του και για τις απορρίψεις που έχεις δεχτεί. Να τον εντυπωσιάσεις ή να τον μιζεριάσεις θέλεις ; Μήπως μπέρδεψες την συνεδρία με ψυχολόγο με το ερωτικό ραντεβουδάκι σου ; Δείξε ‘’καλή καρδιά’’ για όλους. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ελκυστικό ,από το να βλέπεις απέναντι σου έναν χαμογελαστό και ακομπλεξάριστο άνθρωπο.

 

 

  • Οι πληροφορίες προς ευρεία κατανάλωση πρέπει να είναι μετρημένες στα δάχτυλα. Δεν υπάρχει λόγος να μάθει το αγαπημένο σου χρώμα , για την διάρροια που σε είχε πιάσει εν ώρα μαθήματος και για την αλλεργία σου στη σοκολάτα. Η ανθρώπινη σου πλευρά έχει μπει προσωρινά στο προσκήνιο όσο τα φώτα κλέβει η λαμπερή προσωπικότητα σου. Όσο είστε φειδωλοί με τις εκμυστηρεύσεις, κρατάτε την απαραίτητη απόσταση ασφαλείας πλάθοντας την μαγεία του μυστηριώδη αγνώστου. Κάτι που να είστε βέβαιοι ,πως θα εκτοξεύσει κατά πολύ τις μετοχές σας.

 

  • Βάλε έναν φίλο να σε καλέσει, μια ώρα μετά. Αν η σημερινή βραδιά δεν ήταν η εξαίρεση στον κανόνα , όπως ήλπιζες , και κοντεύεις να κόψεις τις φλέβες σου από την βαρεμάρα, το τηλεφώνημα θα γίνει η κομψή δικαιολογία που χρειαζόσουν ώστε να αποχωρήσεις ευγενικά . Ειδάλλως προσποιήσου πως κανονίζεις να βγεις με παρέα, αμέσως μετά το ραντεβού σας. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις πετύχει να τον κάνεις ασυνείδητα να αισθανθεί κολακευμένος που έγινε κομμάτι της ζωής ενός τόσο πολυάσχολου άντρα.

 

  • Η στάση του σώματος παίζει σημαντικό ρόλο σε κάθε ανθρώπινη επαφή , ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με την πολιορκία ενός υποψήφιου εραστή ή μιας μελλοντικής σχέσης . Όταν του μιλάς, το βλέμμα σου πρέπει να είναι σποραδικά φευγαλέο ενώ αντιθέτως όταν σου απευθύνει τον λόγο, να εστιάζει στο πρόσωπο του. Απόφυγε να σταυρώσεις τα χέρια σου γιατί έτσι δείχνεις πως νιώθεις αμήχανα και άβολα . Κόλλησε το μυαλό σου ; Προτίμησε να πιεις μια γουλιά από το ποτό σου από το να κρατήσεις μεγάλες παύσεις, ενώ φρόντισε οι συζητήσεις σας να διατηρούν μια όμορφη μελωδικότητα.

 

  • Είναι γνωστό πως όλα τα καλά διαρκούν για λίγο. Καιρός να το μάθει , λοιπόν. Ενημέρωσε τον πως πρέπει να φύγεις υπενθυμίζοντας του το ραντεβού- μαϊμού με τους φίλους σου. Πλησίασε τον αργά αλλά σταθερά, ακούμπησε τον ελαφρά στον ώμο και φίλησε τον στο μάγουλο ,αφήνοντας τον να μεθύσει από το άρωμα σου. ‘’Πέρασα πολύ καλά σήμερα’’ είναι οι τέσσερις λέξεις που δεν πρέπει να ξεχάσεις να τονίσεις ,αφού με αυτές του πετάς το μπαλάκι για την επόμενη κίνηση , γκρεμίζοντας τις αμφιβολίες που ενδεχομένως να είχε για τις προθέσεις σου. Αρνήσου ευγενικά την πρόταση του να σε συνοδεύσει μέχρι τον προορισμό σου. Μετά την απομάκρυνση σου, είναι προτιμότερο οι εικόνες που θα μονοπωλούν τις σκέψεις του , να περιορίζονται στις στιγμές που μοιραστήκατε υπό τον χαμηλό φωτισμό των κεριών , παρά να υπάρχουν παρεμβολές από την βαβούρα του μετρό. Έχεις ακούσει πως οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά …σωστά ;

Ας μαντέψω τώρα τι σκέφτεσαι . ‘’Γιατί διυλίζεις τον κώνωπα τόσο πολύ βρε χριστιανέ μου; Στο τέλος με τόσα ‘’πρέπει’’ δεν θα γνωρίσει εμένα αλλά την κλωνοποιημένη έκδοση μου. Άσε μας να χαρείς’’. Αγάπη μου ,δεν έμαθες ακόμα πως τα ραντεβού δεν είναι τίποτα παραπάνω από επαγγελματικές συνεντεύξεις με cocktails ; Ο καλύτερος θα πάρει την ‘’θέση’’…

Κώστας Πάρης

[email protected]




Δες και αυτό!