Η καρδιά των Βαλκανίων χτυπά για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη! 4-14 Οκτωβρίου 2012.

02/10/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Balkan heART 2: the colored version

Η ΜΚΟ United Societies of Balkans σε συνεργασία με το Thessaloniki Pride και την Good As You(th) και με τη χρηματοδότηση του προγράμματος της Ε.Ε. “Νέα Γενιά σε δράση” διοργανώνει τη δεύτερη ανταλλαγή νέων, αυτή τη φορά έχοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα ιδιαιτερότητας στο σεξουαλικό προσανατολισμό και το κοινωνικό φύλο στα Βαλκάνια. Τη δράση στηρίζουν οι Thess Rainbow Youth, Σκιάς Όναρ, Homophonia, Praksis, Θετική Φωνή, Kitchen 29, Epsa, Sightseeing Thessaloniki και ο Πολύχρωμος Πλανήτης και συγχρηματοδοτούν οι επιχειρήσεις Coo, Enola, Bar Me, Bigaroon, Dada Photography και Masa Story με χορηγό επικοινωνίας το City Uncovered.

50 νέοι, 10 διαφορετικές χώρες, 10 μέρες πλαισιώνουν το πρόγραμμα της φετινής δράσης στη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν μέσω εργαστηρίων με τη βοήθεια ειδικών συνεργατών και τη χρήση μεθόδων μη τυπικής εκπαίδευσης σε 5 διαφορετικές μορφές τέχνης: θέατρο/χορό, φωτογραφία, web-radio, θέατρο σκιών και ζωγραφική. Σκοπός οι εκπαιδευόμενοι να πάρουν τις βασικές γνώσεις που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους σε συνδυασμό με την ευαισθητοποίηση σχετικά με το θέμα του προγράμματος.

Για τον πολλαπλασιασμό του οφέλους οι συμμετέχοντες θα βγουν στην πόλη, για να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους. Στο φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στο Coo café|bar (Βασ. Ηρακλείου 4, Πλ. Χρηματιστηρίου) οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, να παρακολουθήσουν παραστάσεις θεάτρου σκιών και χορού/θεάτρου, ενώ από το χώρο θα αναμεταδίδει ζωντανό πρόγραμμα η ομάδα του web-radio.

Επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια του 10ήμερου θα διοργανωθούν θεματικές βραδιές ψυχαγωγικού χαρακτήρα, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Κυριακή 7/10 : Eurovision night @ Bigaroon (Παύλου Μελά 44)
  • Τρίτη 9/10 : Karaoke night @ Enola (Βαλαωρίτου 19)
  • Τετάρτη 10/10 : Bal masqué @ BarMe (Αγ. Μηνά 3)
  • Πέμπτη 11/10 : Prom night @ DaDa photography (Περιστερίου 4)




Δες και αυτό!