Coming Out Stories : Μια ντουλάπα, δύο ή καμία;

19/09/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Η ζωή δεν είναι πάντα τόσο απλή για όλους. Έτσι λένε. Ίσως για εσάς, αλλά εγώ προσωπικά έζησα πολύ εύκολες καταστάσεις όσον αφορά κάποια συγκεκριμένα θέματα που αφορούν κάποια πράγματα. Υπάρχουν κάποια στερεότυπα, κάποια στάνταρ, ας το πούμε έτσι. Τουλάχιστον στην Ελλάδα. Γεννιόμαστε ετεροφυλόφιλοι και αν ο γιατρός πει πως είμαστε αγόρια, είμαστε αγόρια. Αν πει πως είμαστε κορίτσια, είμαστε κορίτσια. Και αυτή η άποψη επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια, περνάει από γενιά σε γενιά και θα περάσουν πολλές γενιές ακόμα μέχρι να καταλάβει η πλειοψηφία πως όχι, κάποιες φορές τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ο διαφορετικός σεξουαλικός προσανατολισμός παρουσιάζεται ως κάτι αφύσικο, κάτι “περίεργο”. Αν πιάσουμε και το θέμα των διεμφυλικών… Αφήστε το καλύτερα, παρουσιάζεται ως ψυχασθένια στα ιατρικά δεδομένα, δεν θέλετε να ξέρετε. Η άποψη του κόσμου για οτιδήποτε διαφορετικό είναι πολύ σκληρή. Αν ο γιος του Έλληνα πατέρα έλεγε πως είναι ομοφυλόφιλος, θα εκδιωχνόταν από το σπίτι. Αν η κόρη έκανε το ίδιο, θα ψάχνανε τρόπο να την παντρέψουν. Τουλάχιστον έτσι γινόταν παλιότερα, αλλά δεν έγινε έτσι με μένα.

Αλλά ας περάσουμε από το γενικό πλαίσιο στο ειδικό. Ονομάζομαι Ιάκωβος, αλλά όλοι με φωνάζουν Τζέημς. Βέβαια τους πήρε λίγο καιρό μέχρι να το συνηθίσουν. Όχι το Τζέημς. Το Ιάκωβος. Γεννήθηκα με άλλο όνομα στα σχέδια τους. Γεννήθηκα με άλλη πορεία στα σχέδια τους, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ήθελαν. Πάντα νόμιζαν πως ήμουν κορίτσι, κοπέλα, γυναίκα. ”

James K. 20

(διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ )

(καθώς και αυτό , και υπόσχομαι να δείτε ότι υπάρχει ελπίδα στον κόσμο)

 

Αυτές είναι οι ιστορίες μας, οι ιστορίες σας, για το πώς καταλάβαμε και πώς είπαμε στους άλλους ότι έχουμε διαφορετικές απ τις δικές τους προτιμήσεις. Ότι είμεθα ΛΟΑΤ (LGBTIQ)* βρε αδερφέ! Διαβάστε άφοβα και μοιραστείτε και τη δική σας ιστορία μαζί μας! (αφήνοντας ένα δυο στοιχεία, ηλικία, πόλη και ενασχόληση ασπούμε) Όσοι φίλοι ετερόφυλοι , είναι ευπρόσδεκτοι να μας πουν τι σκέφτηκαν/ένιωσαν όταν τους είπε κάποιος δικός τους ότι είναι LGBTIQ.

Το mail μας είναι : [email protected]

http://kaimetatiegine.wordpress.com




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!