“Brotherhood” σήμερα στο θέατρο Βικτώρια από την Colour Youth

12/09/2012
από
antivirus magazine διαφήμιση

Σήμερα η COlour YOUTH σας καλεί στην έκτακτη προβολή της ταινίας “Brotherhood”, Δανέζικης Παραγωγής του 2009, στο θέατρο Βικτώρια, Μαγνησίας 5, στις 20:30.

Γιατί αυτή τη ταινία;

Η ταινία που επιλέξαμε γιαυτό το σκοπό, η “Brotherhood”, αναλύει τις σχέσεις δυνάμεων μέσα σε μια Δανέζικη νεοναζί οργάνωση, τα προσωπικά κίνητρα των μελών της, την αρρενωπότητα και το θαυμασμό της, τα τραύματα, τις ανασφάλειες και τις ενοχοποιημένες επιθυμίες που βρίσκουν λυτρωτικό καμουφλάρισμα μέσα σε μια αντρική αδελφότητα. Όλη αυτή η συσσωρευμένη βία φυσικά εκτονώνεται στις ομάδες που θεωρούν εκείνοι ιεραρχικά κατώτερες.

Η Αθήνα αλλά και η χώρα μας ολόκληρη ζει μια εποχή στην οποία ο φασισμός και η βία νομιμοποιούνται. Η οικονομική εξαθλίωση που βιώνουμε όλοι και όλες μας, έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη μιας ιδεολογίας, στην οποία η λύση βρίσκεται στη δαιμονοποίηση συγκεκριμένων ομάδων της κοινωνίας. Μια από αυτές τις ομάδες που θεωρούνται αποδιοπομπαίος τράγος είμαστε σήμερα και εμείς, η LGBTQ κοινότητα.

Στο Ελληνικό κοινοβούλιο βρίσκεται πλέον μεταξύ άλλων ένα κόμμα το οποίο ορατά και επώνυμα ασκεί παράνομη βία απέναντι σε αυτές τις ομάδες, δίνοντας ουσιαστικά την εντολή σε όποιο και όποια θέλει να ασκήσει βία στο όνομα αυτή της ιδεολογίας. Ήδη στην Αθήνα από το τέλος του καλοκαιριού έχουν καταγγελθεί επώνυμα τρεις επιθέσεις ομοφοβικής βίας, η μία εκ των οποίων αφορά μαζική επίθεση “οπαδών” αυτού του κόμματος στο Ζάππειο ενώ οι άλλες δύο αφορούν περιστατικά επίθεσης στον δρόμο από άτομα που το λιγότερο ασπάζονται αυτή την κοινή ιδεολογία.

Απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις, απέναντι σε μετανάστες, απέναντι στους γκέι, τις λεσβίες, τα αμφί και τρανς άτομα, η κοινότητα μας έχει αρχίσει πλέον να οργανώνει μηχανισμούς προστασίας και ευαισθητοποίησης. Εκτός από την υποστήριξη των θυμάτων των επιθέσεων και την ενημέρωση της κοινωνίας, θεωρούμε πως και εμείς οι ίδιοι/ες πρέπει να αυτομορφωθούμε και να γνωρίσουμε αυτό που αυτή τη στιγμή μας απειλεί.

Θεωρούμε πως μέσα από αυτή την ταινία θα πέσει το προσωπείο φόβου που έχουμε αναπτύξει απέναντι σε παρεμφερής φύσης ομάδες, αποκαλύπτοντας τον ανθρώπινο παράγοντα από πίσω.

Σας περιμένουμε όλους και όλες εκεί στις 20:30, να την δούμε και αν θέλετε να πούμε τις σκέψεις μας μετά!

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!