AfterEllenParsons.com, η ζωή μετά τη γλυκύτερη σκύλα δικηγόρο

antivirus magazine διαφήμιση

Η Ellen Parsons είναι η νέα ασεξουαλική θεά του λεσβιακού κόσμου. Ή θα μπορούσε να είναι, εάν ο χαρακτήρας που υποδύεται η διεστραμμένη ενζενί, Rose Byrne, δεν συμπρωταγωνιστούσε στη σκιά ενός λεσβιακού ειδώλου, της Glenn Close (Patty Hewes) και σε μία σειρά που προβάλλεται μόνο στο συνδρομητικό κοινό, το “Damages”. Στην Ελλάδα έχει προβληθεί μια σαιζόν από το Mega στη μεταμεσονύχτια καλοκαιρινή ζώνη, χωρίς ιδαίτερη επιτυχία, γιατί εκείνη η ώρα για την ελληνική τηλεόραση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το σεξ και όχι με τις μηχανορραφίες μίας σκύλας δικηγόρου και της wannabe διαδόχου της.
Στις ΗΠΑ, το φετινό καλοκαίρι, η σειρά ολοκλήρωσε την τέταρτη και τελευταία σεζόν, πραγματευόμενη την υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων μίας υπαλλήλου χρηματιστηριακής εταιρείας. Τι ήταν το ξεχωριστό; Ότι η εταιρεία κατηγορούνταν για σκανδαλώδεις χρηματιστηριακές συναλλαγές και χειραγωγήσεις μετοχών, ώστε να αποσπά τεράστια κέρδη, ενώ στη διαρροή όλων των πληροφοριών που την ενοχοποιούν, τον βασικό ρόλο έπαιξε μία οργάνωση χάκερ. Η υπάλληλος που έβγαλε στη φόρα τα στοιχεία, είδε τα προσωπικά της e-mail να βγαίνουν επίσης στη δημοσιότητα, πράγμα άκρως εξευτελιστικό, αφού είχε τη φαεινή ιδέα να την πέφτει σε μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων από το γραφείο της… Φέτος η σειρά δεν έμεινε στο κλασικό της μενού (η υπάλληλος “αυτοκτονεί”, ανταγωνισμός Ellen-Patty, μία μεγάλη εταιρεία είναι ο ένοχος, το κηνύγι της υπόθεσης ακόμα κι αν πρέπει να σκοτώσεις ή να μπλέξεις με υπόκοσμο). Από το πρώτο επεισόδιο βλέπουμε ότι στο τέλος η Patty – ή δεν ξέρουμε ποιος άλλος – θα σκοτώσει την Ellen, όπως και το ότι η σχέση των δύο γυναικών αποκτά διαστάσεις ψυχασθένειας, ιδιαίτερα από την πλευρά της μεγαλοδικηγόρου Patty, που ξεπερνά τα όρια της παραφροσύνης.
Παράλληλα, λένε οι παραγωγοί της σειράς, προστίθεται περισσότερο σεξ. Εντάξει, η Ellen κάνει λίγο παραπάνω σεξ με τον πρώην στρατιώτη, που γλίτωσε την περσινή σεζόν από βέβαιο θάνατο, χάρις σ’ αυτήν. Αλλά ποιος είναι ο άντρας σ’ αυτή τη σχέση; Συγνώμη, μπορεί να μου αρέσει ο συγκεκριμένος χαρακτήρας, αλλά η Ellen είναι η απόλυτη κυρίαρχος. Μπόλικο σεξ υποτίθεται ότι κάνει και ο αρχηγός της οργάνωσης των χάκερ, αφού γαμάει όποια βρεθεί μπροστά του. Υπονοείται από το πρώτο επεισόδιο ότι θέλει στο κρεβάτι του και την Ellen, αλλά αυτή τον αντιμετωπίζει σαν μυρμήγκι, που θα τη βοηθήσει να φτάσει ακόμα πιο ψηλά. Φαντάζεται κανείς ότι το σεξ μεταξύ τους θα είναι τόσο διεκπεραιωτικό, ειδικά από την πλευρά της Ellen, σχεδόν επαγγελματικό.
Το θέμα σε όλη την τέταρτη σεζόν, κάτι που φαίνεται αμέσως, είναι ότι γίνεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ Ellen και Patty, αφού οι δυο τους έρχονται αντιμέτωπες στο δικαστήριο. Η Ellen αναλαμβάνει την υπεράσπιση της οργάνωσης των χάκερ και συγκεκριμένα του νεαρού και επιπόλαιου αρχηγού της και η Patty έχει πάρει στις πλάτες της την κόρη της υπαλλήλου, που έχει καταθέσει αγωγή για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων της μητέρας της.
Οι δύο πρωταγωνίστριες χρησιμοποιούν η μία τα όπλα της άλλης και τα χρησιμοποιούν μέχρι τελικής πτώσης. Αν ήμουνα λεσβία, θα φαντασιωνόμουν αντίστοιχη σεκάνς μεταξύ Ζίνας και Γαβριέλλας, να μάχονται μέχρι τελικής πτώσεως με γυμνά χέρια μέσα στις λάσπες. Μόνο που εδώ δεν έχουμε γυμνά χέρια, αλλά έχουμε όλο το οπλοστάσιο της αμερικάνικης “δικαιοσύνης” ή καλύτερα “δικομανίας”. Όποιος κατεβάσει τη σειρά από το ίντερνετ, θα δει δικαστές να χρηματίζονται, εξοντώσεις μαρτύρων και χίλια δυο άλλα κοινά εγκλήματα στο βωμό της “δικαιοσύνης”. Για τη μαεστρία της Glenn Close να ερμηνεύει τέτοιους πολύπλοκους ρόλους και να παίζει τη bitch με ταχυδακτυλουργικό τρόπο, νομίζω ότι το περιμέναμε. Από τη Rose Byrne, όμως; Ποιος παραγωγός την έβαλε να αποκτά αυτό το παγωμένο βλέμμα μετά από κάθε επιτυχία ή αποτυχία; Η κοπέλα δεν ικανοποιείται με τίποτα. Το βλέμμα αυτό, όχι μόνο μένει παγωμένο μόλις έχει χάσει έναν πόντο στον αγώνα της εναντίον της Close, αλλά βλέπεις στα μάτια της ότι σκέφτεται το επόμενο βήμα. Μόνο αυτό έχει στο μυαλό της. Δεν το βάζει με τίποτα κάτω. Και είναι τόσο γλυκιά και συμπαθητική, που κανείς δεν το περίμενε στην πρώτη σεζόν. Πλέον, πιστεύω ότι μπορεί να κάνει τα πάντα, είτε να σκοτώσει στο “Damages”, είτε να παίξει τη λεσβία σε άλλη σειρά του χρόνου, είτε να πρωταγωνιστήσει σε εμπορικό θρίλερ του Hollywood. Μόνο για γυμνή φωτογράφιση δεν την έχω, αλλά ποτέ μη λες ποτέ. Μετά την Ellen Parsons, το χάος!

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!