Μια τρανς γυναίκα στο Γουαϊόμινγκ των Η.Π.Α. νοσηλεύτηκε μετά από βίαιη επίθεση σε ένα πάρκο σκύλων.

Η Rilee Shipley είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της στις 15 Ιουλίου, όταν ένας κάτοικος του συγκροτήματος στο Κάσπερ του Γουαϊόμινγκ μπήκε στο περιφραγμένο πάρκο στον οποίο βρισκόταν.

τρανς γυναίκα, τρανσφοβική επίθεση
Rilee Shipley

Η ίδια δήλωσε στην εφημερίδα Billings ότι ο άντρας μπήκε στο πάρκο με τα σκυλιά του χωρίς λουρί, οπότε εκείνη αποφάσισε να φύγει πριν ξεκινήσει το σκυλί της να ταράζεται.

Ο άντρας στη συνέχεια άρχισε να την καταριέται και να την αποκαλεί με ρατσιστικές βρισιές της, οπότε εκείνη ανέφερε το περιστατικό στον σπιτονοικοκύρη της.

Αφού επέστρεψε στο σπίτι από τη δουλειά εκείνη την ημέρα, είπε η Shipley, πήγε ξανά τον σκύλο της στο πάρκο, περίπου στις 11.30μμ, όταν είδε τον ίδιο άνδρα να συνοδεύεται από άλλο ένα άτομο και τα δύο σκυλιά του. Περιέγραψε πως άρχισε πάλι να φωνάζει και να ξαναχρησιμοποιεί ρατσιστικές βρισιές εναντίον της.

«Μου είπε ότι εγώ και το κωλόσκυλό μου άξιζαμε να πεθάνουμε», δήλωσε στην εφημερίδα. «Όλα αυτά τα απαίσια, απαίσια πράγματα. Έτσι, έσκυψα και προσπάθησα να βάλω το λουρί στο σκυλί μου για να μπορέσουμε να φύγουμε.»

Η Shipley θυμάται, ότι χτυπήθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού της και την κλώτσησε στο πλάι του κεφαλιού. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της ένιωθε ότι το κρανίο της αναπηδούσε σε έναν φράχτη και ότι οι δύο άνδρες την άφησαν πεσμένη σε μια πισίνα με το δικό της αίμα.

Μια σελίδα στην πλατφόρμα GoFundMe δημιουργήθηκε από την αδελφή της Shipley για να καλύψει τα ιατρικά της έξοδα. Στην περιγραφή του εράνου – που έχει συγκεντρώσει πάνω από 9.600 δολάρια μέχρι τώρα – αναφέρονται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση.

Η αδερφή του Shipley εξήγησε ότι η οικογένεια πιστεύει ότι η επίθεση μπορεί να έχει «παρακινηθεί από το τρανσφοβικό μίσος». Περιέγραψε πώς η αδερφή της «υπέστη κλωτσιές στο κεφάλι πολλές φορές και εγκαταλείφθηκε να αιμορραγεί στο σκοτάδι από τους δράστες.»

«Το Ιατρικό Κέντρο του Γουαϊόμινγκ διαπίστωσε ότι υπάρχουν κατάγματα στο τροχιακό κόκκαλο της Rilee, στην κάτω κοιλότητα της μύτης, και στο ζυγωματικό και έφερε ένα σοβαρό τραύμα στο κεφάλι που προκλήθηκε από τις κλωτσιές του επιτιθέμενου», αναφέρεται στο GoFundMe.

Μια ενημέρωση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη (20 Ιουλίου) ανέφερε ότι η Shipley θα χρειαστεί «απαραίτητα επέμβαση έκτακτης ανάγκης» για να επισκευάσει το ζυγωματικό της.

Παρά την τρομερή επίθεση, η Shipley ελπίζει να προσφέρει για την τρανς εκπροσώπηση σε άλλα άτομα

Δήλωσε ότι έκανε coming out ως τρανς «λίγο πριν από τέσσερα χρόνια» και «ενημερώθηκα για ένα ρητό» ότι το Γουαϊόμινγκ δεν «προσβάλλει τους ομοφυλόφιλους, τους αποδέχεται.»

Περιέγραψε πώς είναι «τρομακτικό» που ζει στην περιοχή και σκέφτεται να απομακρυνθεί από το συγκρότημα των διαμερισμάτων της. Αλλά, παραμένει αισιόδοξη, ότι η ζωή της ως υπερήφανη τρανς άτομο θα μπορούσε να βοηθήσει άλλα άτομα.

«Ζω πολύ δημόσια, περήφανα, για το ποια είμαι, και ποια είναι η αλήθεια μου», είπε η Shipley. «Και δεν προσπαθώ να κρύψω το ποια είμαι… Όταν μεγάλωσα δεν ήξερα τι σημαίνει τρανς, πόσο μάλλον ότι θα μπορούσα να είμαι ένα τρανς άτομο.»

Συνέχισε: «Άρα, αν μπορώ να είμαι έτσι, ώστε κάποιο άλλο άτομο να μπορεί να πει, «γεια, αυτή/αυτός/αυτό είμαι εγώ», τότε αξίζει τον κόπο.»

Σύμφωνα με την εφημερίδα Billings, η τοπική αστυνομία δήλωσε ότι δεν έχουν συσχετιστεί οι δράστες με τη φρικτή επίθεση, αλλά η ομάδα ερευνών έχει εντοπίσει ύποπτα άτομα. Οι αρχές δήλωσαν ότι η έρευνα είναι ενεργή και συνεχίζεται.