Winter Garden: ΙΑΠΩΝΙΚΗ MICROPOP – 14 Σύγχρονοι Ιάπωνες Καλλιτέχνες

21/07/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη σε συνεργασία με την Ιαπωνική Πρεσβεία στην Ελλάδα παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Αθήνα την έκθεση με τίτλο «Winter Garden: ΙΑΠΩΝΙΚΗ MICROPOP – 14 Σύγχρονοι Ιάπωνες Καλλιτέχνες».

Η έκθεση επιχειρεί να διερευνήσει τις δυναμικές τάσεις που διαπνέουν 35 έργα -σχέδια, πίνακες ζωγραφικής, βίντεο- 14 Ιαπώνων καλλιτεχνών, γεννημένων ανάμεσα στη δεκαετία του 1960 και τις αρχές του 1980, οι οποίοι αναδείχθηκαν, κυρίως, από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 έως τις μέρες μας.

Οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τις ξεχωριστές τους οπτικές για τον κόσμο, μέσα από τα εκτιθέμενα έργα τους, που χαρακτηρίζονται από το λεγόμενο στιλ micropop, προσδίδοντας σε ξεπερασμένες ή κοινότοπες απόψεις νέες λειτουργίες ή νοήματα.

Στόχος της έκθεσης είναι οι επισκέπτες αφενός να μυηθούν στις ιδέες και τις αντιλήψεις των Ιαπώνων καλλιτεχνών, αφετέρου να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν το αυξανόμενα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, σε μια εποχή που οι κοινές αξίες είναι δύσκολο να καθοριστούν.

Παρουσιάζονται έργα των ακόλουθων καλλιτεχνών: Ryoko Aoki, Tam Ochiai, Lyota Yagi, Koki Tanaka, Hiroshi Sugito, Taro Izumi, Mahomi Kunikata, Aya Takano, Makiko Kudo, Chim↑Pom, Masanori Handa, Hiroe Saeki, Masaya Chiba, Keisuke Yamamoto.

Επιμέλεια έκθεσης: Midori Matsui

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ιαπωνική Πρεσβεία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος προώθησης των εικαστικών τεχνών του Japan Foundation.

Διάρκεια

 

Χώρος 

Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη

Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, 106 71, Αθήνα


 

 

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!