Str8 talking #37 – ”Άντρα θέλω , τώρα τον θέλω !”

05/07/2012
antivirus magazine διαφήμιση

 

Επιστρέφοντας στην Αθήνα, φρεσκοχωρισμένος και χωρίς δεκάρα στο πορτοφόλι μου , το μόνο που θα μπορούσε να με γλιτώσει από την τότε μιζέρια μου ήταν ασυζητητί κάποιος σαν αυτόν. Καστανόξανθος με πράσινα μάτια , γύρω στα 33 και λίγους πόντους πιο … ψηλός από εμένα βρέθηκε σαν από μηχανής θεός ‘’συνάδελφος’’ στο φροντιστήριο ξένων γλωσσών που εργαζόμουν.

‘’Άραγε είναι gay ή όχι ;’’ αναρωτιόμουν από το λεπτό που τον είδα μέχρι την στιγμή που μια πρόσκληση του για μεσημεριανή βόλτα στα απομονωμένα μονοπάτια του Θησείου, ήρθε για να ‘’σκοτώσει’’ κάθε αμφιβολία.

‘’Πρώτη φορά σε είδα στο μετρό της Ομόνοιας. Μοίραζες φυλλάδια. Ήσουν πολύ όμορφος αλλά δεν ήξερα πώς να σε πλησιάσω. Όταν σε είδα την επόμενη μέρα στην δουλειά δεν το πίστευα’’ μου αποκαλύπτει λίγο πριν τα χείλη του ‘’κλέψουν’’ το φιλί μου. Αν και το ότι με αποκάλεσε ‘’μωρό’’ του από την πρώτη μέρα ,έπρεπε να μου χτυπήσει το ‘’καμπανάκι εξόδου’’ , η ανάγκη να αποδράσω από την ρουτίνα ,με έκανε να το αγνοήσω.

Αποχαιρετιζόμαστε στις αποβάθρες του ηλεκτρικού στο Μοναστηράκι με εκείνον να μου λέει χαμογελώντας ‘’Θα σου στείλω μήνυμα’’ , κλείνοντας μου το μάτι . Λίγα λεπτά αργότερα, ένα μήνυμα που από κανέναν σεξουαλικά ενεργό άνθρωπο της ηλικίας του θα έπρεπε να στέλνετε δύο ώρες μετά το πρώτο ραντεβού, φτάνει στο κινητό μου ‘’Είχα καιρό να περάσω τόσο καλά .Ξέρω πως είναι πολύ νωρίς να το πω αλλά νομίζω πως είμαι ερωτευμένος μαζί σου!’’

‘’Με δουλεύεις ; ‘’ ήταν η απάντηση που τα δάχτυλα μου ‘’τρώγονταν’’ να πληκτρολογήσουν. Αντί αυτού , απέφυγα διπλωματικά να δώσω διάσταση στο θέμα , προτείνοντας του να πάμε cinema μιας και είχα δωρεάν εισιτήρια. Κάτι που φυσικά δέχτηκε . Ομολογώ πως η βραδιά που ακολούθησε ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου. Αφού γελάσαμε μέχρι δακρύων με την κωμωδία που παρακολουθήσαμε κρατώντας κατά την διάρκεια προβολής της ο ένας το χέρι του άλλου στην συνέχεια φιλοξενηθήκαμε στο σπίτι ενός φιλικού ζευγαριού του στον Κεραμεικό για να βγάλουμε την νύχτα. Η μουσική που ακουγόταν από το ElCielo έγινε η πιο μαγευτική υπόκρουση όσο χαζεύαμε ξαπλωμένοι την φωτισμένη Ακρόπολη από το μπαλκόνι του πολυτελούς διαμερίσματος τους.

Τα φιλιά μας έπεσαν σαν οινόπνευμα στην φωτιά που ήδη νιώθαμε. Τα ερωτικά μας ‘’παιχνίδια’’ μεταμορφώθηκαν στο πιο γλυκό βασανιστήριο χωρίς όμως να ανταποκρίνομαι ολοκληρωτικά στο κάλεσμα του. Τελειώνοντας με τράβηξε στην αγκαλιά του ενώ λίγο μετά αποτραβήχτηκα από αυτήν ανακουφισμένος. Μπορεί το σώμα μου να αποζητούσε ένα αντρικό χάδι αλλά η αγκαλιά για εμένα είναι κάτι που μοιράζεσαι με κάποιον που αγαπάς και σαφώς όχι με κάποιον … ‘’νεοεισαχθέντα’’ που δεν γνωρίζει ούτε καν το επώνυμο σου.

Την επόμενη ημέρα η ‘’σχέση’’ μας είχε φτάσει εσπευσμένα στο σημείο όπου το έντονο ενδιαφέρον του άλλου σε πνίγει. Επέμενε να κλείσουμε το επόμενο ραντεβού μας για το ερχόμενο Σαββατόβραδο . Όταν του είπα πως θα έβγαινα στο Scape με τους φίλους μου, αυτοπροτάθηκε να έρθει μαζί μας . Η έκδηλη ανυπομονησία του ώστε να πω το πολυπόθητο ‘’ναι’’ σε μια σχέση μαζί του, περιττό να σας πω ότι ξεπερνούσε κάθε όριο.

‘’Μόλις χώρισα. Μου αρέσεις πολύ αλλά δεν είμαι σε φάση να μπω σε σχέση ακόμα. Ας το πάρουμε αργά. Δεν μας βιάζει κανένας’’ επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά με την ελπίδα να χαλαρώσει τα ηνία ,που άθελα του, με είχε δέσει.

Τα λόγια μου έπεσαν στο κενό και κοντά τους χάθηκε και εκείνος, αφού εκτός από την extra πίεση που μου έδινε σε μια περίοδο που η ψυχολογία μου ήταν αλλεργική σε αυτή , η γοητεία που ασκούσε στην αρχή πάνω μου διώχτηκε κακήν κακώς από την παιδαριώδη συμπεριφορά του.

Όταν το μυαλό μου άρχισε να ταξινομεί όσα έζησα μαζί του στα ‘’ράφια’’ των εμπειριών μου κατάλαβα πως η περίπτωση του δεν θα έπρεπε να με παραξενέψει αλλά να επιβεβαιώσει τον κανόνα . Και σας ρωτάω. Είναι ιδέα μου ή όσοι κυκλοφορούν στην ‘’πιάτσα’’ χωρίζονται σε αυτούς που λατρεύουν να είναι singles και σε αυτούς που με το ‘’καλημέρα σας’’ ζητούν σχέση ; Τι κρύβεται πίσω από την επείγουσα ανάγκη ορισμένων για δέσμευση και γιατί πρέπει να αποφεύγουμε οποιαδήποτε ερωτική ‘’συναλλαγή’’ μαζί τους ;

Συνήθως οι ‘’επιρρεπείς’’ στον έρωτα με την πρώτη ματιά είναι άτομα με πολύ πληγωμένη καρδιά. Πιθανόν , όταν ήταν μικροί, να μην είχαν την αγαπημένη οικογένεια που θα ήθελαν και έτσι να ένιωσαν απόρριψη και εγκατάλειψη. Μεγάλωσαν λοιπόν με αυτή την ανικανοποίητη επιθυμία να …. ανήκουν , να έχουν δηλαδή κάποιον ,οποιονδήποτε , κοντά τους , προκειμένου να τους γεμίσουν τα κενά που κουβαλούν από τότε που θυμούνται τον εαυτό τους.

Στον αντίποδα φυλούν καρτερικά τα ενήλικα ‘’παιδιά’’ . Συναισθηματικά ανώριμοι άνθρωποι που αντιδρούν σε οτιδήποτε ‘’φανταχτερό’’ όπως τα παιδιά με κάθε νέο παιχνίδι . Φωνάζουν και οδύρονται μέχρι να το αποκτήσουν και όταν το κρατήσουν στα χέρια τους , ‘’παίζουν’’ για λίγο και μόλις χάσουν το ενδιαφέρον τους το πετούν στο καλάθι των αχρήστων για κάτι μέχρι πρότινος …. ‘’ανεξερεύνητο’’ . Στην ουσία αυτό που κυνηγούν δεν είναι μια υγιής σχέση αλλά η ικανοποίηση που κερδίζουν μέσα από κάθε κατάκτηση , μέσα από κάθε ‘’σε θέλω’’ που ακούν.

Ας αφήσουμε όμως τους άλλους και ας μιλήσουμε για εσένα. Μετά από τις τελευταίες δυο παραγράφους θέλω να ελπίζω πως συνειδητοποίησες πως είναι τουλάχιστον γελοίο να αισθανθείς κολακευμένος από την επιμονή ενός ατόμου να σε αποκτήσει πάση θυσία ,εδώ και τώρα.

Αν διστάζεις να ενστερνιστείς τις απόψεις μου περί … κατηγοριοποίησης των σχέσεων με βάση την ταχύτητα σύναψης τους ρίξε μια ματιά παρακάτω….

  • Όσο επιπόλαια κινήθηκε στην γνωριμία σας , έτσι θα συνεχίσει και όταν γίνεται ζευγάρι . Παρεξηγήσεις , συναισθηματικές εκρήξεις και παράλογες αντιδράσεις θα βρίσκονται στο ‘’μενού’’ τις καθημερινότητας σας και εσύ να πρέπει να επιστρατεύσεις την λογική για να διαχειριστείς την τρέλα του.
  •  Οι σχέσεις fast food έχουν ως αποτέλεσμα κάθε μέρα να ανακαλύπτεις και κάτι νέο για αυτόν, κάτι που δεν θα είναι πάντα ευχάριστο . Καλύτερο δεν είναι να ξέρεις τα κουσούρια του από νωρίς για να ξέρεις αν θες να τα αντιμετωπίσεις ;
  • Αν το ‘’Σ’αγαπώ’’ σχηματιστεί από τα χείλη του με την ίδια ευκολία που σχηματίστηκε το ‘’Θέλω να κάνουμε σχέση’’ και το ‘’Είμαι ερωτευμένος’’ πόσες πιθανότητες έχεις να πετάξεις από την χαρά σου όταν στο πει ; Ένα από τα highlights κάθε σχέσης είναι η στιγμή που θα εκφραστεί κάτι από τα παραπάνω. Δεν θα ήθελες να το ζήσεις στο μεγαλείο του ; Εκτός αν έχεις τόσο ανάγκη να το ακούσεις και ας είναι από τον οποιονδήποτε , οποιαδήποτε στιγμή και ώρα. Οπότε πάω πάσο…
  • Ακόμα και αν γίνεις η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα και αυτή η συνύπαρξη σας αντέξει με επιτυχία στον χρόνο, γιατί να έχετε συρρικνώσει εθελοντικά την υπέροχη περίοδο των πρώτων ραντεβού που κάθε ζευγάρι αναπολεί αγκαλιά στις συζητήσεις του, αναβιώνοντας λίγη από την αίγλη εκείνων των ημερών ;

 

Επομένως θα με χαρακτηρίζατε ως ρομαντικό ή ‘’ταξιδιώτη’’ από άλλη εποχή (ευγενική εκδοχή του παλιομοδίτη) , αν σας εκμυστηρευόμουν πως η αρχή μιας καλής γνωριμίας – wanna be σχέσης εξασφαλίζεται με πρώτο ραντεβού για καφέ ,το δεύτερο σε cinema , το τρίτο πίνοντας cocktails σε κάποιο club με jazz ή chill out μουσική και στο τέταρτο να αράξετε (σύγχρονη εκδοχή του ‘’να ξεσκιστούμε) στο σπίτι του/σου ; Και στο τέλος αν περάσουμε επιτυχώς από κάθε φάση – τεστ, συζητάμε τα περί σχέσης . Δεν συμφωνείτε και εσείς πως έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα happy end ; Ή πάλι είναι ιδέα μου ;

Ίσως αν όλοι βουτούσαμε την γλώσσα μας στην πηγή λογικής που σίγουρα έχει λιμνάσει κάπου μέσα μας να μετρούσαμε λιγότερους χωρισμούς , διαζύγια , απιστίες και δυσάρεστες εκπλήξεις από τον εκάστοτε σύντροφό μας. Ίσως αν διαβάζαμε κάποιο βιβλίο ψυχολογίας παραπάνω αντί για το MensHealth να καταφέρναμε να ‘’διαβάζαμε’’ με περισσότερη ευστοχία τον κάθε συνομιλητή μας.

 

Κώστας Πάρης

[email protected]

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!