Θα είναι ο Green Lantern o νέος gay χαρακτήρας της DC;

31/05/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του τελευταίου τεύχους των Astonishing X-Men, την πρόταση γάμου του Northstar στον σύντροφο του και την επικείμενη τελετή που θα διαβάσουμε στο τεύχος 51 του κόμικ, έρχεται και η ώρα της DC να ανακοινώσει τον δικό της gay υπερήρωα στο αμερικάνικο κοινό.

Η εταιρία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει κάτι επίσημα, όμως τις τελευταίες μέρες ανακυκλώνεται στο ίντερνετ, το δημοσίευμα του Bleeding Cool, σύμφωνα με το οποίο, ο gay χαρακτήρας της DC θα είναι ο Άλαν Σκοτ, ή αλλιώς και Green Lantern.

Ο Άλαν Σκοτ δεν είναι βέβαια ο βασικός Green Lantern του σύμπαντος της DC… είναι όμως ο πρώτος Green Lantern στην ιστορία του κόμικ. Έκανε το ντεμπούτο του το 1940. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν η απήχηση του άρχισε να μειώνεται, η DC γνώρισε στο αμερικάνικο κοινό έναν νέο Green Lantern, τον Χαλ Τζόρνταν, τον οποίο είδαμε και πέρυσι στην μεγάλη οθόνη (στο ρόλο ο Ράιαν Ρέινολντς).

Το Σώμα των Green Lantern έχει πολλά μέλη, γήινα και μη, και κατά καιρούς ως Green Lanterns έχουμε δει τους Τζον Στιούαρτ και Κάιλ Ρέινερ.

Όπως λέει το δημοσίευμα του site, “Στα νέα βιβλία της DC, με γενικό τίτλο, The New 52, o Άλαν Σκοτ ξανασυστήνεται στο κοινό, μέσα από το πρώτο τεύχος του Earth Two, σαν ένας νεαρός άνδρας, πρόεδρος της εταιρίας GBC Productions. Αν οι υποθέσεις είναι σωστές, θα μάθουμε για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του Άλαν Σκοτ, όπως και για την μυστική του ταυτότητα ως Green Lantern, στο Earth Two #2, τον επόμενο μήνα.”

Το κόμικ, Green Lantern έχει υποστηρίξει στο παρελθόν, άλλες δυο φορές τα gay δικαιώματα.

Στο τεύχος 137, το 2001, ο βοηθός του Κάιλ Ρέινερ αποκάλυψε πως είναι gay και ως συνέπεια, ο σεναριογράφος του κόμικ, Τζαντ Γουίνικ κέρδισε βραβείο GLAAD. Λίγους μήνες μετά, ο βοηθός του (Τέρι) έπεσε θύμα ομοφοβικής επίθεσης.

 




Δες και αυτό!