Pride στη Γερμανία μετά από δύο χρόνια | Δεκάδες χιλιάδες συμμετοχές

25/07/2021
από
People take part in the Christopher Street Day (CSD) parade, in Berlin, Saturday, July 24, 2021. The official motto of the CSD is "Save our Community - save our Pride". (J'rg Carstensen/dpa via AP)

Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, ένα από τα πιο παραδοσιακά pride στην Ευρώπη βγήκε ξανά στους δρόμους. Δεκάδες χιλιάδες άτομα έλαβαν μέρος στην πορεία Υπερηφάνειας του Βερολίνου. 

Οι ακτιβιστές γνωρίζουν την επιδεινούμενη κατάσταση των δικαιωμάτων ΛΟΑΤ+στην Ουγγαρία, όπου ο Βίκτορ Ορμπάν επιβάλλει μέτρα εναντίον της κοινότητας, υπονομεύοντας τα θεμελιώδη δικαιώματα και την αξιοπρέπεια της.

«Αυτό που συμβαίνει στην Ουγγαρία, αυτό που συμβαίνει στην Πολωνία, αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη γενικά έχει επίσης αντίκτυπο στη Γερμανία, στη Γαλλία, σε όλες τις άλλες χώρες. Αυτό που ξεκίνησε στην Πολωνία, με ζώνες χωρίς ΛΟΑΤΚΙ, συμβαίνει τώρα στην Ουγγαρία και ενισχύει όλο το μίσος απέναντί μας. Βλέπετε ότι έχει αντίκτυπο στη Γαλλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ισπανία», είπε ένας από τους συμμετέχοντες.

Αν και με κανόνες απόστασης και με μάσκες, τα μέλη της ΛΟΑΤ+ κοινότητας παρέλασαν μαζικά για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους στη χώρα και στο εξωτερικό.




Δες και αυτό!