Str8 talking #29 – ” Στην γυναικούλα σου Mr. ! ”

11/05/2012
antivirus magazine διαφήμιση

 

Είναι η πρώτη φορά που επιστρέφω στο νησί μου μετά από 4 χρόνια, ως προσωρινός κάτοικος και όχι ως ο επισκέπτης του δεκαημέρου και ομολογώ πως έχω εκπλαγεί . Η πολυτέλεια του ελεύθερου χρόνου- το μόνο πράγμα που υπάρχει σε αφθονία εδώ- και το εκπαιδευμένο πλέον μάτι μου στις κρυφές ερωτικές συμπεριφορές, που απέκτησα στις μεγαλουπόλεις, με έχουν μετατρέψει στον άνθρωπο με την βιονική όραση . Αποτριχωμένα νεανικά στήθη που πλασάρουν το προφίλ του metrosexual μα ποτέ του ομοφυλόφιλου , κλεφτές ματιές από τον διπλανό καναπέ της καφετέριας , προσφάτως παντρεμένοι να βολτάρουν στα δάση ανά δύο με την κολλητή Body Talk φόρμα να τονίζει τα οπίσθια τους , 40ρηδες να καταλαμβάνουν κάθε Σαββατόβραδο ολόκληρη την μπάρα γνωστού club παρατηρώντας ενώ πίνουν, το νέο αίμα να χορεύει και απελπισμένοι 50άρηδες να προσπαθούν με φθηνές δικαιολογίες τύπου ‘’ Μπορώ να σου κάνω μαθήματα οδήγησης & έχω wi-fi όποτε έχεις ελεύθερο χρόνο, φέρε το laptop σου ‘’, να αποκτήσουν μια ευκαιρία στο όνειρο, συνθέτουν το σκηνικό ενός ακριτικού νησιού , μιας οπισθοδρομικής και δημοκρατικής- μόνο στα λόγια- χώρας .

Θυμάμαι πριν χρόνια, είχα ανοίξει την τηλεόραση πέφτοντας πάνω στην στιγμή που γνωστή παρουσιάστρια ψυχολογικής – και καλά – εκπομπής ,διάβαζε στον αέρα ένα γράμμα απεγνωσμένου gay που είχε παντρευτεί για να βουλώσει στόματα (όπως χαρακτηριστικά είπε) . Στην επιστολή του επίσης ανέφερε ‘’ Πλέον όλοι είναι χαρούμενοι που μπήκα στον σωστό δρόμο . Έχω ένα υπέροχο σπίτι και μια όμορφη οικογένεια, αλλά εγώ νιώθω πως έχω υπογράψει την θανατική μου καταδίκη . Ξυπνώ και αισθάνομαι σαν κάποιος να προσπαθεί να με πνίξει με μαξιλάρι . Η διπλή ζωή που αρχικά προσπάθησα να κάνω, με έφερε στο χείλος του γκρεμού και έτσι την άφησα’’.

Τότε βρισκόμενος- όπως οι περισσότεροι έφηβοι- στην θέση του , τον λυπήθηκα . Τώρα δεν ξέρω αν πρέπει να λυπηθώ τέτοια άτομα ή να τα βρίσω . Πέρα από τον βούρκο που οικιοθελώς έχουν πέσει , έχουν πάρει μαζί τους ανυποψίαστες γυναίκες και αθώα παιδιά . Όλα θύματα του κρυφού εγωισμού τους να αποκτήσουν πάση θυσία οικογένεια ,αφού είναι ο μόνος αποδεκτός τρόπος να το κάνουν ή μιας τεράστιας μάζας ‘’κατηγορώ’’ και ανασφαλειών που έχουν παρασύρει στο πέρασμα τους ότι ακούμπησαν. Ώρες ώρες πιστεύω πως θα έπρεπε να θεσπιστεί νόμος, που θα απαγορεύει να αποκρύπτουν οι άντρες στις μελλοντικές συζύγους τους τις τάσεις ομοφυλοφιλίας τους, όπως ακριβώς έχει γίνει για τα άτομα που πάσχουν από HIV . Αλλά προς αποφυγή παρεξηγήσεων , ας μην επεκταθώ …

‘’Outloudandproud’’ θα μαντεύατε πως είναι το σύνθημα που προσπαθώ να μεταδώσω μέσα από αυτό το κείμενο . Wrong! Προσπαθήστε ξανά ……. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να διατυμπανίζουμε σε όποιον συναντάμε και όπου βρεθούμε πως διαφέρουμε . Πρώτο , γιατί είναι σαν να θεωρούμε και εμείς τον εαυτό μας μη φυσιολογικούς, φωνάζοντας ‘’ Είμαι gay , δώστε προσοχή !’’ και στην συνέχεια γιατί θέλοντας και μη , η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ τόσο φιλελεύθερη όσο θα θέλαμε να πιστεύουμε πως είναι ,στις ποικίλες εκφάνσεις της σεξουαλικότητας. Έχω υιοθετήσει την άποψη, να γνωρίζουν για σένα λίγοι και καλοί ώστε να είσαι σε θέση να το ελέγχεις αλλά και να μην νιώθεις αιχμάλωτος της μοναξιάς σου . Όμως απέκτησα μια ιδιαίτερη γενναιοδωρία πάνω στο θέμα πόσο in the closet πρέπει κάποιος gay , bi , λεσβία να είναι μετά από μια σκέψη που θέλω να σας την αποκαλύψω, για να σας κάνω να σκεφτείτε λίγο παραπάνω και ίσως να αλλάξετε πεποιθήσεις .

Φαντάστηκα τις δυσκολίες που ένας νεαρός ομοφυλόφιλος- πιθανότατα- θα είχε υποστεί την δεκαετία του ’70 . Τότε που δεν υπήρχε η δυνατότητα γνωριμίας μέσω διαδικτύου , τότε που το να φιλιούνται δημοσίως gay ήταν αιτία λιθοβολισμού και η ύπαρξη gay bar & café ,φάνταζε τουλάχιστον αστείο . Φαντάστηκα ξανά αυτόν τον μεσήλικο- πλέον- άνθρωπο στην Ελλάδα του 2012 . Μια Ελλάδα που όσο και αν την κατηγορούμαι για τον αδιαχώρητο ρατσισμό στο πρόσωπο μας , οφείλουμε να παραδεχθούμε πως έχει κάνει τεράστια βήματα . Πόσο ξαφνιασμένος θα νιώθει από αυτή την αλλαγή και ταυτόχρονα πόσο απογοητευμένος που δεν την πρόλαβε στα νιάτα του ; Πόσες φορές θα ευχήθηκε να μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω και με την γνώση πως όλα θα εξελιχθούν έτσι , να ζήσει αυτά που το κορμί και η ψυχή του ζητούσαν αλλά οι μικροαστικές αντιλήψεις καταδίκαζαν ; Μπορείτε να διανοηθείτε με βάση τα τωρινά δεδομένα ,πως θα είναι το gay lifestyle στην Ελλάδα και πόσο ακόμα πιο χαλαρά θα αντιμετωπίζεται όταν θα αγγίξουμε τα 50 ; Γιατί να έχουμε την ίδια μοίρα με τον gay του ‘70 , που το μόνο πράγμα που πλέον μπορεί να κάνει είναι να χαζεύει καταθλιπτικός ή να βιαστεί να προλάβει τα 30 χαμένα χρόνια του , πριν λήξει ολοκληρωτικά η ‘’μπογιά’’ του ;

Αυτή η κρυφή κοινωνία ομοφυλοφίλων είναι ένα ακόμη παρακλάδι της κλειστής κοινωνίας . Ένα παρακλάδι γεμάτο κλίκες . Η κλίκα όμορφων- άσχημων , επιτυχημένων- αποτυχημένων , singles – αδέσμευτων , οικογενειαρχών – άτεκνων, straight – gay . Μερικοί πιστεύουν πως το θέμα περιστρέφεται βασικά γύρω από το σεξ . Σας διαβεβαιώνω πως διακυβεύονται πιο σημαντικά θέματα από μια διείσδυση εδώ . Πρόκειται για την επικράτηση στοιχειώδους ισορροπίας ανάμεσα στα θέλω και στα πρέπει – που θα ελέγχεται ασταμάτητα από την καθημερινότητα- , για την μόνιμη πίεση να είσαι σωστός σύζυγος σε κάθε τομέα , για την χαλιναγώγηση κάθε πάθους και επιθυμίας . Για την αδιάλλακτη κόντρα δύο ζωών, που με την έλευση παιδιών, γίνεται πιο έντονη αφού δεν θες σε καμιά περίπτωση να ακουστεί πως τα αγγελούδια σου έχουν ως πατέρα έναν ‘’πούστη’’ . Οπότε ακόμα και οι μικρές αποδράσεις στην ‘’χώρα της αλήθειας’’ θα σου προσφέρουν περισσότερο άγχος και ανασφάλειες από ευχαρίστηση και οάσεις διασκέδασης . Οπότε οδηγείσαι είτε εγκλωβισμένος σε ένα χειροποίητο χρυσό κελί ,είτε αγανακτισμένος να τα τινάζεις όλα στον αέρα , για να νιώσεις ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ήρεμος .

Θες να βουλώσεις στόματα ; Κάνε το με την επαγγελματική σου εξέλιξη ή με το να είσαι καλός φίλος , γείτονας , άνθρωπος. Θες να κάνεις οικογένεια ; Υιοθέτησε , βρες μια παρένθετη μητέρα , ψάξε μια ομοφυλόφιλη γυναίκα που αναζητά το ίδιο με σένα και βρείτε μια λύση . Όλα οδηγούν σε ένα καλύτερο μέρος, πιο ευτυχισμένο , ειλικρινές , ήρεμο και έντιμο από το ‘’γνωστό’’ δρομάκι που τιτλοφορείται με έπαρση από ορισμένους , ως μονόδρομος. Και στην τελική έχω βαρεθεί η ταμπέλα ‘’Παντρεμένος’’ να χρησιμοποιείται ως attraction σε κάθε ιστοσελίδα γνωριμιών … Στην γυναικούλα σου τότε , Mr. !

Κώστας Πάρης

[email protected]




Δες και αυτό!