Christie’s : Δημοπρασία των κοσμημάτων της Lily Safra για καλό σκοπό

10/05/2012
antivirus magazine διαφήμιση
Το τελευταίο διάστημα με μεγάλη μας χαρά μαθαίνουμε για δημοπρασίες μοναδικών συλλογών με μοναδικό σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
 
Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί στη Γενέυη της Ελβετίας η δημοπρασία της συλλογής της δισεκατομμυριούχου και φιλανθρώπου κυρίας Lily Safra. Τίτλος της δημοπρασίας είναι «Jewels for Hope: The Collection of Mrs. Lily Safra» ( μετάφραση « Κοσμήματα για την ελπίδα: Η συλλογή της κυρίας Lily Safra» ), και αυτό επειδή όλα τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.
 
Από το 2000, η κυρία Lily Safra έχει υποστηρίξει οικονομικά εκατοντάδες ιδρύματα και οργανώσεις τα οποία έχουν σχέση με την εκπαίδευση, την υγεία, την ιατρική, τις επιστήμες, τις τέχνες και ανθρωπιστικούς σκοπούς σε περισσότερες από 40 χώρες.
 
Τα εβδομήντα σπάνια κοσμήματα της συλλογής της κυρίας Lily Safra θα πωληθούν στη δημοπρασία που πραγματοποιεί ο οίκος δημοπρασιών Christie’s στις 14 Μαίου 2012, στο Four Seasons Hotel des Bergues στη Γενέυη της Ελβετίας.
 
Η Lily Safra και ο σύζυγος της Edmond J. Safra, συγκέντρωσαν με τα χρόνια μια μοναδικής αξίας συλλογή κοσμημάτων αλλά και έργων τέχνης, επίπλων και φωτογραφιών. Η αγάπη τους για το ωραίο και καλαίσθητο τους έκανε να ξεχωρίσουν ως ιδιώτες συλλέκτες.
Καρφίτσα Camellia, του οίκου JAR. Εκτίμηση $1.2 -$1.5 εκατομμύρια. Φωτογραφία : CHRISTIE'S
 
Η συλλογή κοσμημάτων που θα διατεθεί προς πώληση, περιλαμβάνει 70 μοναδικά κομμάτια εκ των οποίων τα 18 είναι δημιουργίες του σημαντικότερου σύγχρονου σχεδιαστή κοσμημάτων Joel Arthur Rosenthal, γνωστός παγκοσμίως με την επωνυμία JAR. Οι δημιουργίες του οίκου JAR είναι ελάχιστες και αυτό επειδή ο οίκος δεν παράγει παραπάνω από 70-80 κομμάτια κάθε χρόνο. Πολλοί συλλέκτες και υποψήφιοι αγοραστές ελπίζουν να μπορέσουν κάποια ημέρα να αποκτήσουν μια δημιουργία του και αυτό επειδή ο δημιουργός επιλέγει με αυστηρά κριτήρια το πελατολόγιο του. Στη δημοπρασία θα είναι η πρώτη φορά που θα διατεθούν προς πώληση τόσες πολλές δημιουργίες του ταυτόχρονα.
 
Η συλλογή κοσμημάτων, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα δακτυλίδι με ένα σπάνιο ρουμπίνι Βιρμανίας με βάρος 32.08 καράτια το οποίο είχε αγοραστεί από το ζευγάρι Safra το 1989 σε μια άλλη φιλανθρωπική δημοπρασία, αυτής των κοσμημάτων της Luz Mila Patiño, Countess du Boisrouvray, η οποία είχε πραγματοποιηθεί για τη συγκέντρωση χρημάτων για τη σύσταση του ιδρύματος François-Xavier Bagnoud το οποίο βοηθά παγκοσμίως τα ορφανά παιδία του HIV/AIDS. Περιλαμβάνει σπάνιες για τους συλλέκτες δημιουργίες των αρχών του αιώνα από μεγάλα ονόματα και οίκους όπως ο οίκος Cartier αλλά και ο ιστορικός αυτοκρατορικός οίκος Fabergé.
 
Όλα τα έσοδα από την πώληση των κοσμημάτων θα διατεθούν σε είκοσι ιδρύματα και οργανώσεις μεταξύ των οποίων το ίδρυμα Elton John AIDS Foundation (EJAF), το Fight AIDS Monaco και πολλά άλλα. Το ίδρυμα Lily Safra Foundation έχει ανακοινώσει ότι επιπλέον έσοδα πέρα των 20 εκατομμυρίων δολλαρίων, θα διατεθούν σε επιπλέον ιδρύματα και οργανώσεις τα οποία τα επιλέξει το ίδρυμα.
 
Αναλυτικά τα έσοδα από τη δημοπρασία θα υποστηρίξουν τις παρακάτω οργανώσεις και ιδρύματα ανά τον κόσμο :
  • Agahozo-Shalom Youth Village, Rwanda
  • Children Action, Geneva
  • Claude Pompidou Institute for Alzheimer’s Disease, Nice, France
  • Edmond and Lily Safra Children’s Hospital, Tel Hashomer, Israel
  • Edmond J. Safra Family Lodge at the National Institutes of Health, Bethesda, Md.
  • Elton John AIDS Foundation (worldwide)
  • Fight AIDS Monaco
  • Henry Street Settlement, New York
  • Hopes and Homes for Children, Romania
  • Hôpitaux Universitaires de Genève
  • Imperial College, London: Edmond J. Safra Chair in Neuropsychopharmacology & Edmond J. Safra Chair in Radiochemistry
  • Institute for Brain and Spinal Cord Disorders, Pitié-Salpêtrière Hospital, Paris
  • Keren Shemesh, Israel
  • King’s College, London: Edmond and Lily Safra Parkinson’s Research Fellowships
  • Le ballet de l’Opéra national de Paris
  • New York University, Parkinson and Movement Disorder Center
  • Royal Opera House, London
  • Université Joseph Fourier, Institut des Neurosciences, Bâtiment Edmond J. Safra & Institut Clinatec, Centre de Recherche Edmond J. Safra, Grenoble, France
  • University of Toronto and Toronto Western Hospital, Canada: Edmond J. Safra Program in Parkinson’s Disease (Dr. Anthony Lang & Dr. Andres Lozano)
  • Water Treatment Program, Amélia Rodrigues, Bahia, Brazil

 

Μια δημοπρασία για αληθινά καλό σκοπό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε μια πραγματικά μεγάλη κυρία.

 

Ταυτότητα

ΟLucasSamaltanosFerrierείναι πτυχιούχοςγεμμολόγοςτουGemologicalInstituteofAmerica ( GIA ) καισχεδιαστήςκοσμημάτων. ΕίναιμέλοςτηςΑμερικανικήςένωσηςιστορικώνκοσμήματος ( ASJH ), τεχνικόςσύμβουλοςσειδιωτικέςσυλλογέςκοσμημάτωνκαιρολογιών καισυντάκτηςάρθρωνγιατοκόσμημακαιταρολόγια.

Γιαπολλάχρόνιαεργαζότανωςmodelagentκαιmodelscouterαλλάκαιωςσύμβουλοςσεεπιχειρήσειςμόδαςστοεξωτερικό. 

Από το τεύχος 33 συνεργάζεται με το antivirus ως fashiondirector του περιοδικού και αρθρογράφος.

E-mail : [email protected]

 

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!