Outview – Προσκλήσεις για τα Daphne και Cloudburst

08/05/2012
antivirus magazine διαφήμιση

To Outview LGBT Festival έχει φτάσει περίπου στα μισά της φετινής του -6ης- χρονιάς κι εμείς σας δίνουμε την δυνατότητα να κερδίσετε προσκλήσεις για δυο ακόμα ταινίες

 

Τετάρτη 9/5

Daphne – 21.30 (1 διπλή πρόσκληση)

Πέμπτη 10/5

Cloudburst – 21.45 (5 διπλές προσκλήσεις)

Για να λάβετε μέρος, απλά στείλτε mail στο bm@avmag, με τον τίτλο της ταινίας που επιθυμείτε ή αφήστε comment με τον την ταινία που θέλετε να δείτε.

 

Daphne (Clare Beavan, UK, 90’, 2007)

Daphne du Maurier: ο Άλφρεντ Χίτσκοκ γύρισε τις ταινίες “Τα Πουλιά” και “Ρεβέκκα” βασισμένος σε ιστορίες της. Daphne είναι η δραματική μεταφορά της ζωής της γνωστής συγγραφέως, παρουσιασμένη μέσα από την αλληλογραφία της όπως και μέσα από βιογραφίες που εξετάζουν τις “απαγορευμένες” ερωτικές της σχέσεις με την Ellen Doubleday και την ηθοποιό Gertrude Lawrence. Η ταινία αφηγείται μία ιστορία που μπορεί άνετα να συναγωνιστεί οτιδήποτε έγραψε η ίδια αφού θα σας μεταφέρει σε μια εποχή που είναι παράλληλα καταπιεσμένη και αισθησιακή.

Παραγωγή BBC. Προτεινόμενη για βραβείο GLAAD

Η Δάφνη Ντι Μωριέ γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1907. Εγγονή ενός συγγραφέα και κόρη ενός ανθρώπου του θεάτρου, αρχίζει από πολύ μικρή να γράφει. Το πρώτο της βιβλίο, Το αξιαγάπητο πνεύμα, κυκλοφόρησε το 1931. Έναν χρόνο αργότερα παντρεύεται τον στρατηγό σερ Φρέντερικ Μόνταγκιου Μπράουνινγκ, με τον οποίο θα κάνει τρία παιδιά. Το 1969 τιμήθηκε με τον τίτλο της Dame Commander της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Πέθανε στην Κορνουάλη, στο Κιλμάρθ, το 1989.

 

Cloudburst (Thom Fitzgerald, Canada/USA, 95’, 2011)

To Cloudburst είναι μια ρομαντική road-movie ταινία με τις βραβευμένες με όσκαρ ηθοποιούς Ολυμπία Δουκάκη και Μπρέντα Φρίκερ. Οι δύο πρωταγωνίστριες υποδύονται αντίστοιχα τις Στέλλα και Ντοτ, ένα ώριμο ζευγάρι γυναικών, το οποίο δραπετεύει από τον οίκο ευγηρίας που ζουν και ταξιδεύει προς το Καναδά προκειμένου να παντρευτεί.

Παρουσία Σκηνοθέτη

Atlantic Canadian Award & Audience Award Atlantic Film Festival
Grand Jury Award Edmonton International Film Festival
Audience Award Sudbury Cinéfest
Best Canadian Feature Victoria Independent Film & Video Festival, Canada

Στη διαδρομή, οι δύο γυναίκες περιμαζεύουν ένα νεαρό, τον Πρέντις, ο οποίος θα παίξει ένα ιδιαίτερο ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, η πεισματάρα Στέλλα, αρχίζει να αναρωτιέται αν θα μπορεί τελικά να φροντίσει την Ντοτ. Μετά από 31 χρόνια μαζί σε συνθήκες ειδικής συμβίωσης μέσα στον οίκο ευγηρίας, θα καταφέρουν να μείνουν μαζί ανεξάρτητες κι αγαπημένες; Η ταινία έχει επιλεχθεί ως εναρκτήρια στο LGBT Festival του Λονδίνου.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!