Η Tommy Dorfman του «13 Reasons Why» έκανε coming out ως τρανς γυναίκα

23/07/2021
από
Tommy Dorfman
Tommy Dorfman

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη με το Time Magazine, η 29χρονη τηλεοπτική σταρ, γνωστή για τον ρόλο της στην εφηβική δραματική σειρά «13 Reasons Why» του Netflix, μίλησε για την ταυτότητα του φύλου της, τις αντωνυμίες της, και τις σκέψεις της σχετικά με το δημόσιο coming out της.

«Σήμερα, συζητάμε για το φύλο μου. Εδώ και έναν χρόνο, αυτοπροσδιορίζομαι και ζω ως γυναίκα – μια τρανς γυναίκα», είπε στο περιοδικό. «Είναι αστείο να σκέφτομαι ότι κάνω coming out, γιατί δεν έχω πάει πουθενά. Θεωρώ απλά, ότι σήμερα κάνω μία επαναφορά του εαυτού μου ως γυναίκα, έχοντας πραγματοποιήσει μια επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου. To coming out θεωρείται πάντα ως αυτή η μεγάλη αποκάλυψη, αλλά εγώ πάντα ζούσα ανοιχτά. Σήμερα, απλά πρόκειται για μία αποσαφήνιση: Είμαι τρανς γυναίκα. Οι αντωνυμίες μου είναι η/αυτή. Το όνομά μου είναι Tommy.» 

«Ζω σε αυτήν την άλλη εκδοχή του coming out, όπου δε νιώθω αρκετά ασφαλής για να μιλήσω, οπότε μόλις το κάνω», είπε στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε για το πώς κατέγραψε το ταξίδι της τον περασμένο χρόνο μέσω του Instagram και πώς αυτό είναι διαφορετικό από το να μιλήσει επίσημα για τη φυλομετάβαση σε μια συνέντευξη.

«Αλλά αναγνωρίζω ότι η φυλομετάβαση είναι όμορφη. Γιατί να μην αφήσω τον κόσμο να δει πώς μοιάζει; Έτσι, κράτησα το χρονικό στο Instagram – όπου δείχνει ένα σώμα που ζει σε έναν πιο ρευστό χώρο. Ωστόσο, έμαθα ως δημόσιο πρόσωπο, ότι η άρνησή μου να το διευκρινίσω θα μπορούσε να μου αφαιρέσει την ελευθερία να ελέγξω τη δική μου αφήγηση. Με αυτήν την επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου, ξεκίνησε κουβέντα γύρω από το σώμα μου, και άρχισε να γίνεται συντριπτική. Έτσι, πρόσφατα κοίταξα παραδείγματα άλλων που έχουν κάνει coming out ως τρανς. Υπάρχει η εκδοχή, που δεν θα μπορούσα πραγματικά να κάνω, δηλαδή να εξαφανιστώ για δύο χρόνια και να επιστρέψω με ένα νέο όνομα, νέο πρόσωπο και νέο σώμα. Αλλά αυτό δεν το ήθελα.»

«Για μένα, προσωπικά, αυτό δεν είναι βιώσιμο. Δεν αλλάζω το όνομά μου. Ονομάζομαι από τον αδερφό της μαμάς μου που πέθανε έναν μήνα μετά τη γέννησή μου και αισθάνομαι πολύ συνδεδεμένη με αυτό το όνομα, με έναν θείο που με κράτησε ενώ πέθαινε. Αυτή είναι μια εξέλιξη του ονόματος «Tommy». Γίνομαι περισσότερο Tommy.»




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!